Milliyetçi camianın büyük tepki gösterdiği Bahçeli yönetiminin hukuksuz uygulamaları devam ediyor. Seçilmiş delegelerin imzasını görmezden gelip, kurultaydan kaçan yönetim şimdi de ihraç kartını oynamaya hazırlanıyor.

Partisinin Siyaset ve Liderlik Okulu'nun açılış töreninde basın açıklaması düzenleyen Bahçeli gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. CHP'nin anayasa komisyonuna gelmesini isteyen Bahçeli, kapatılan il teşkilatları ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Bahçeli'nin konuşmasından başlıklar şu şekilde; 

TASFİYE KORKUSU

Bahçeli'nin kurultaya gidilmesi durumunda "tasfiye" olacaklarını düşündüğü de açıklamalarına yansıdır. Delegenin yasal hakkını görmezden gelen Bahçeli, görevden aldığı il teşkilatlarını ihraç etmekle tehdit etti. İşte o açıklamalar:

"Tüm siyasi partilerimiz anayasa ve siyasi partiler yasasında yazılmış olan haklardan yararlanabilmeyi demokratik hak olarak görmektedir. MHP'de 200'ü aşkın il, ilçelerde imza toplanmıştır. Bu imzayı MHP incelemektedir. Biz kimsenin demokratik hakkını kullanmasına karşı değiliz ancak her partinin geleneğine uygun siyasi yapısı vardır. Basın ile fısıltı ile MHP'nin demokratik hakkını kullanmak yerine tasfiye etmeye yönelik çabalara katı sağlayan yanlışlıklar olmuştur. Bunlardan bir tanesi 17 il başkanımızdır. İl başkanları aynı zamanda delegedir. "

"KİMSE KONGRE PARTİLERİNE ÖZENMEMELİDİR"

Genel merkeze olmadık beyanlarla hakaret edilmesine müsade etmeyiz. MHP'nin hiyararşik kademesine aksaklık yoktur. Bazı demeçler tüzüğümüzle bağdaşmayan konular olduğu için disiplin kurulu yolunda izlenecektir. Kimse kongre partilerine özenmemelidir. 

BAŞKANLIK REFERANDUMUNA YEŞİL IŞIK

Masadan kalkmadan herkesi davet ederiz. Gelmezlerse siyasi iktidar B planını ortaya koymalıdır. TBMM'yi bilgilenmelidirler. Bu ancak referandum yolu ile mümkün olabilir. Onun için de milletvekilinin 330'a tamamlanması lazım.Referandum söz konusu olursa da MHP'nin anayasa konusundaki hassasiyetleri göz önünde bulundurarak gerekli katkıyı sağlanacaktır." 

Editör: TE Bilişim