~~Bahçeli, İlçe Kongreleri'nde okunmak üzere Divan Başkanlığı'na gönderilen mesajde, "Milliyetçi-Ülkücü Hareket  ongrelerle yenilenecek, tazelenecek ve sapasağlam bir şekilde iktidar kurultayımız olan 11. Olağan Büyük Kurultay'a ulaşacaktır. Yeminli Türkiye düşmanlarının tahrik ve taarruzlarına göğüs germek, ihanet ve inkarı yenmek için her kardeşimin varını yoğunu seferber edeceğine inancım tamdır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tüm ilçe kongrelerinde duyurulmak üzere 'Kongre Mesajı' yayınladı.

Bahçeli, İlçe Kongresi Divan Başkanlığı'na gönderdiği mesajda şunları kaydetti:

"Sizleri en kalbi sevgi ve saygılarımla selamlıyor, gururla üstlendiğiniz, heyecanla sahiplendiğiniz millet ve milliyetçilik davasında üstün başarılar diliyorum.

Hepiniz biliyorsunuz ki, Milliyetçi Hareket Partisi, şeref ve şanla perçinlenmiş yarım asra yaklaşan mazisiyle Türk siyasetinin yüz akı, birlik ve kardeşlik mihveridir.

Yıllardır şevkle, arzuyla, inanmışlıkla sürdürdüğümüz mücadelemize ilkelerimiz yön vermiş, ülkülerimiz ruh ve anlam katmıştır.

Çok şükür, dünden bugüne siyasetimizde hiçbir kırıklık, hiçbir sapma, hiçbir savsama olmamıştır.

Popülist yaklaşımlar, günübirlik ve gelişigüzel hevesler, aldatma ve kandırmaya dayalı çarpıklıklar aramızda ve zihniyetimizde tutunamamıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi Türk milletinin içinden doğmuş, yine bu muazzam beşeri kudrete fedakârca hizmeti kendisine görev ve gaye saymıştır.

 İŞİMİZ ÇOK, ZAMANIMIZ DARDIR

Unutmayınız ki, bizler bu cennet vatana karşılıksız sevdalandık.

Yine unutmayınız ki, bizler bu aziz millete mensubiyet şuuruyla bağlandık.

Sorumluluğumuz benzersiz ve büyüktür.

İşimiz çok, zamanımız dardır.

 MHP'NİN KAZANMASI MİLLETİN KAZANMASIDIR

Türkiye'yi içine düştüğü tuzaktan çıkarmak, Türk milletini sürüklendiği darboğazdan kurtarmak durumundayız.

Bu itibarla Milliyetçi Hareket Partisi yegâne çare ve umut kapısıdır.

MHP'nin kazanması milletin kazanmasıdır.

MHP'nin kazanması Türklüğün ve İslam'ın öne çıkmasıdır.

MHP'nin kazanması dirliğin, refahın, esenliğin söz sahibi olmasıdır.

Devletimizi kuran, bağımsızlığımızı tecil eden iradenin ana kaynak ve motivasyonu olan Türk milliyetçiliği yepyeni bir diriliş ve toparlanma hamlesi başlatmak için cesaretle yola koyulmuştur.

 KONGRELERİMİZ TÜRKİYEYE HUZUR GETİRECEK

Bundan dönüş yoktur.

İlçe ve il kongrelerimiz Türkiye'yi huzur ve istikrara kavuşturacak mücadele azmini olgunlaştıracak ve aziz milletimizin beklenti ve özlemlerine cevap teşkil edecektir.

İnancım ve ümidim budur.

Şu an Kongre salonunda hazır bulunan her dava arkadaşım birlik ve beraberlik içinde en temel demokratik görevlerini yerine getireceklerdir.

Huzursuzluğa geçit vermeden, ikiliklere, küslüklere, küçük hesaplara, çıkarcılığa ve bölünmelere tamamıyla kapalı durarak kongrelerimiz güvenli bir şekilde temin ve icra edilmelidir.

KİMSE KİMSEYİ KIRIP İNCİTMEYECEK

Biliniz ki, görevi, mevki ve konumu ne olursa olsun, kongre sonucunda ister seçilsin, isterse de seçilmesin; Milliyetçi Hareket Partisi'ne gönül vermiş her ülküdaşım bizim için yeri doldurulamayacak bir değer ihtiva etmektedir.

Kongrelerimiz demokrasi şöleni içinde geçecek, kimse kimseyi kırıp incitmeyecektir.

Zira Türkiye'nin bugünkü müşkül ve meşakkatli ortamında bir tek insanımızı kaybetmeye ve üzmeye tahammülümüz yoktur.

Milliyetçi-Ülkücü Hareket kongrelerle yenilenecek, tazelenecek ve sapasağlam bir şekilde iktidar kurultayımız olan 11. Olağan Büyük Kurultay'a ulaşacaktır.

Yeminli Türkiye düşmanlarının tahrik ve taarruzlarına göğüs germek, ihanet ve inkarı yenmek için her kardeşimin varını yoğunu seferber edeceğine inancım tamdır.

Demokrasiye olan bağlılığımız, milliyetçiliği rehber eden tavizsiz duruşumuz, herkesi bir ve eşit gören kucaklayıcı anlayışımız mutlaka başarıyı getirecek, mutlaka başarıyı davet edecektir.

 OYUNLARI SABIR VE İMANLA BOZACAĞIZ

 Her gün biraz daha kökleşerek, her gün biraz daha güçlenerek Türkiye'nin kaderini elimize alacak; Türk'e, millete, vatana ve bayrağa yan gözle bakan hazımsızların ve husumet yuvalarının tüm oyunlarını sabır ve imanla bozacağız.

Bu mübarek yolda hepinize üstün başarılar diliyorum.

Şu an aranızda olamasam da aklımın ve kalbimin sizlerle olduğunu bilmenizi özellikle istiyorum.

Düzenlediğiniz kongrenin hayırlara vesile olmasını, partimiz, milletimiz, devletimiz, demokrasimiz ve geleceğimiz için güzelliklere kapı aralamasını temenni ediyorum.

Halihazırda kongre salonuna teşrif eden her dava arkadaşıma aileleriyle birlikte huzur ve mutluluk dolu seneler diliyor, sizleri bir kez daha sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.

Yolunuz, bahtınız ve alnınız açık olsun.

Cenab-ı Allah yar ve yardımcınız olsun.

Ne Mutlu Türküm Diyene."

Editör: TE Bilişim