Ankara'da gerçekleştirilen yayında tartışmalı konulara açıklık getiren Bahçeli, 'eyalet sistemi' konusuna değindi.

Dün yaptığı "hayır" çağrısıyla ilgili olarak "Belki de içinizdeki gizli 'hayır'cıları görmek istediğim için böyle bir çıkış yaptım, kim bilir" ifadelerini kullandı.

"MHP İÇİNDEKİ FETÖ'CÜ VEKİLLERİ BİLİYORUM"

"Partimiz içinde FETÖ ile ilişkili olan milletvekillerini biliyorum. O kadar çok fazla yok bizde. Anadolu'da teşkilatlarda vardır, il başkanları arasında sızmalar olmuş. Siyasallaşma süreciyle ele geçiremeyecekleri için anlaşıldığı andan itibaren farklı uygulamalara girildi. Olağanüstü kurultay meselesi durup dururken ortaya konuyorsa, demorkatik haktır ama böyle bir anlayışla bugün için söylemiyorum ama dikkate almaz lazım. Partinin genel başkanı önemli bir rahatsızlıkla 16 Ocak'ta ameliyat geçirdiği gün 700 imza topladık diye olağanüstü kongre için müracaat etmenin insani boyutunu birisinin anlatması lazım"

EYALET SİSTEMİ TARTIŞMASI

"Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın sözleri yeterlidir. Sabaha kadar sosyal medya hareketlenmiş. Bir anı düşünelim. Sayın Cumhurbaşkanı tesis açılışı gerekçesiyle Türkiye'yi çok önemli bir programa aldı ve gezdi. Sayın Başbakan olağanüstü bir performans içerisinde gece gündüz televizyonlara çıkıyor. Bütün bunları yaparken de 18 maddenin ruhunu anlatmaya çalışıyor. Biz bunları takip ediyoruz. Biz de zaman zaman cevaplandırmaya çalışıyoruz. Bir partinin genel başkanı ve Başbakan'ı, seçilmiş Cumhurbaşkanı, ağzına eyalet sistemi almıyorsa, bunu danışman söylüyorsa, bu danışman da cumhurbaşkanı'nın danışmanı ise aklınıza 2 soru geliyor. Bir, bundan bilgisi var mı, ben söyleyemiyorum sen söyle mi diyor, yoksa bu danışman sabote mi ediyor. Bende olsa atarım dedim. Sayın Cumhurbaşkanı kovar, kovmaz kendi bileceği iş. Referanduma 2 gün kala üniter yapı konusunda hassasiyeti olanlar, bunları da bazı gazetelerde bazı parti yöneticileri MHP'yi suçlayacak şekilde insanların kafasını karıştırmaya yönelik faaliyetleri yürütüyorlarsa açıkça söylüyorum. 'Evet' çifte su verilmiş çelik gibi olmuştur. Bu tür oyunlar bozulacaktır ve 'Evet' en çok şekilde temsil edilerek Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'de uygulanacaktır. Ülkücüyü bunlar saf, aptal mı zannediyor? Kesin olarak söylüyorum, 'Evet' çifte su verilmiş çelik gibidir, pazar günü kendini gösterecektir"

"MHP'Yİ ANLAMAK ZOR, ANLATMAK DAHA ZOR"

"Hayır'ın kazanması halinde bundan yararlanmak isteyen unsurlar çok yönlü harekete geçer. Almanya, Hollanda, Fransa, ABD, Türkiye'deki işbirlikçiler harekete geçer, FETÖ'nün kalıntıları harekete geçer. Böyle bir fırsat ele geçer mi? Hayır çıkarsa bugünkü Cumhurbaşkanı ve hükümet 2019'a kadar görevde kalacak. Türkiye'de neler olacak, Suriye'de, Irak'ta neler olacak? Bütün bunları düşünmeyen vatan evladı olabilir mi? O sebepten dolayı 'Evet' diyoruz. MHP'yi anlamak çok zor. Anlatmak daha zor. Yorumlamak ise imkansız"

Editör: TE Bilişim