Bahçeli, 24 Haziran seçimleri sonrasında TBMM'de çoğunluğun sağlanamaması ile ilgili "Cumhurbaşkanlığı ile Meclis uyumlu çalışamaz ise sistem içinde çözüm üretilebilir. Uyum sağlanamaz ise erken seçim düşünülebilir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Star TV'de Nazlı Çelik'in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bahçeli Cumhur İttifakı'nın seçimlerden sonra da devam etmesi gerektiğini belirterek başarı için ölçütün 301 vekil ve üstünün olduğunu söyledi. Bahçeli, cumhurbaşkanının Meclis'te çoğunluğun desteğini alamaması durumunda sistemin kendi içinde çözüm üretebileceğini belirterek "Uyum sağlanamaz ise erken seçim düşünülebilir" dedi.

FETÖ'DE SİYASİ AYAK TARTIŞMASI

Devlet Bahçeli, FETÖ'nün siyasi ayağı ile ilgili "Bunun üzerinde henüz durulmadı. Siyasetin FETÖ'den arındırılması lazım. Siyasette FETÖ'ye yakın isimler olmaması lazım. Yoksa her alanda bu kadar güçlü olamazlardı." değerlendirmesinde bulundu.

"FETÖ VE PKK'NIN KÖKÜ KAZINMADAN OHAL KALKMAMALI"

Bahçeli ayrıca OHAL'e ilişkin de değerlendirmede bulundu. "FETÖ ve PKK'nın kökü kazınmadan OHAL kaldırılmamalı." dedi.

CUMHURBAŞKANI MECLİS ÇOĞUNLUĞUNU SAĞLAYAMAZSA?

"Cumhur İttifakı'nın Meclis'te devam etmesi lazım. Başarı 301 vekil ve üstüdür" diyen Bahçeli, cumhurbaşkanının partisinin Meclis'te çoğunluğu sağlayamaması durumunda ne olacağının sorulması üzerine, "Cumhurbaşkanlığı ile Meclis uyumlu çalışamaz ise sistem içinde çözüm üretilebilir. Uyum sağlanamaz ise erken seçim düşünülebilir" yanıtını verdi.

Editör: TE Bilişim