Düzce’de görevden alınan MHP İl Başkanı Onur Özen Genel Başkan Adayı Meral Akşener'e desteğini açıkladı.  Özen, MHP Genel Merkezi’ni temsil ederken genel merkezdeki değişim istemine müdahalesinin mümkün ve etik olmadığını söyledi. Görevden alınmalarından sonra düşüncelerini açıklama noktasında bir engel kalmadığını belirten Özen, Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye destek vermedikleri için görevden alındıklarını söyledi. Özen, şöyle konuştu:

"Bizi görevden alan genel merkez kararına saygı duyuyoruz. Ancak, ülkücüler içindeki değişim talebi bir çığ gibi büyümüştür. 12 Kasım sonrası bir esinti ile başlayan değişim talepleri an itibarı ile bir fırtınaya dönüşmüştür. Ben ve arkadaşlarım ülkemiz ve ülkücü camianın acilen ihtiyaç duyduğu güçlü MHP iktidarının ancak sayın Meral Akşener başkanlığında mümkün olacağına inandığımızdan kendisini desteklediğimizi kamuoyuna duyurmak istiyoruz. Değişim kaçınılmazdır. Bu değişim sayın Meral Akşener ile mümkün olacak. O hanımefendi halkımızın desteği Allah’ın izni ile başbakan olacak diyor teşekkürlerimi sunuyorum."

 MERKEZ İLÇE BAŞKANI DA İSTİFA ETTİ

Toplantıya katılarak eski İl Başkanı Onur Özen’e destek veren MHP Düzce Merkez İlçe BaşkanıAydın Dursun ve yönetim kurulundaki 7 kişi de görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. Dursun, şöyle dedi;

"Yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla istişare ederek MHP Merkez İlçe Başkanlığından bugünitibarıyla istifa etmiş bulunuyorum. Arkadaşlarımla beraber ülkücü iradeye saygı duyulmasını, tüzük kurultayı ve seçimin bir an önce yapılmasını bekliyor, bundan böyle üst kurul delegelerimizle beraber aktif görev alacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz."

 

Editör: TE Bilişim