Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye Bolu ve Rize’den de olağanüstü kurultayı toplaması çağrısı geldi. Bolu’da eski milletvekili adayları, belediye başkan adayları, delegeler, kadın kolları başkanları ve seçmenlerin öncülüğünde biraraya gelen “Bolu Hareket İnsiyatifi” düzenlediği bir toplantı ile olağanüstü kurultay taleplerini kamuoyuna açıkladı. “MHP’de Değişimden Yana Tarafız” sloganıyla yola çıkan partililer, olağanüstü kurultaya gidiş sürecinin her aşamada istişareden vazgeçmeden,  geçmiş hatalara takılmadan, sadece ders alarak, yeni kırgınlıklar yaratmadan, kimseyi suçlamadan, karalamadan yürütülmesini istediler. Süreci yönetmenin; üyeler ve adaylar kadar, yerel yöneticiler ve genel merkez yöneticileri ile Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin sorumluluğu olduğu vurgulanan bildiride özetle şöyle denildi:

 “Sayın genel başkanımızın, tüm tartışmalara rağmen delege imzası gibi, tüzük kurultayı gibi engellemeleri bir yana bırakarak  partimizin önünü açması, seçimli olağan üstü kongrenin toplanmasını sağlayarak  tarihteki saygın yerini alması, önemli beklentimizdir. Türk milletinin tek umudu olan MHP nin bir an önce iktidara gelebilmesi amacı ile; yeni kırgınlıklar oluşmasını önlemek, zaman israfına fırsat vermemek için,  2018 yılı beklenilmeksizin seçimli olağanüstü genel kongrenin yapılması sağlanmalıdır. Böylece  demokratik bir yarışma ortamı oluşturularak seçilecek yönetimlerle, Türkiye’nin kurtuluşuna dayalı çözüm yolları ortaya konarak , Aziz Türk Milletinin önüne kurtuluşun reçetesi sunulmalıdır”

Rize’de de MHP’li yönetici ve partililerin oluşturduğu, “MHP iktidarı İçin Birlik ve Dayanışma  Platformu” da yayınladığı bildiri ile Genel başkan Devlet Bahçeli’ye sert eleştirilerde bulunup, olağanüstü kurultayı hemen toplaması çağrısı yaptı. Platformun bildirisinde şu görüşlere yerverildi: Bugün gelinen noktada; ne ülkücülerin, ne de seçmenin MHP den hiçbir beklentisi yoktur. Gelecek seçimlerde MHP’yi barajın altına atmak için karşı siyasal güçler ve şer odakları sinsice çalışırken, MHP yönetimi ülkücüleri  ihraç etmekle uğraşmaktadır. Sayın Kurultay Delegeleri; Sayın Bahçeli Osmaniye Milletvekili  olarak  kalmalı, olağanüstü kongre  toplanmalı ve aday olmamalıdır.

Editör: TE Bilişim