AK Parti Milletvekili listesinde yer almayacak isimler netleşmeye başladı.Bunların en başında şuan kabine bakanlık yapan bir çok isimde yer alıyor.

15 Nisan 2017 tarihinde 18 maddelik Anayasa değişikliği referandumu sonunda yüzde 51 oyla kabul edilmesinin ardından bakanlar milletvekili olamayacak. Cumhurbaşkanının dışarıdan seçeceği 26 bakan atayacak. Cumhurbaşkanı Milletvekilini bakan seçerse milletvekilliği düşeceği ibaresi yer almaktadır.

24 Haziran genel seçimlerinde AK Parti'nin aday listesini açıklamasına 24 saat kala Habererk, AK Partisi listesinden bazı bakanların aday olamayacağı bilgisine ulaştı.

BAKANLAR KURULUNUN NEREDE İSE YARISINDAN ÇOĞU ADAY OLAMAYACAK

Yapılan araştırma sonucunda milletvekilliği aday adaylığı için başvuruda bulunmuş olsa da listede olmayacak isimlerin başında Enerji ve Tabi kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt çavuşoğlu, Başbakan Yardımcıları Mehmet Şimşek ve Fikri Işık, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan , Kalkınma Bakanı: Lüffi Elvan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya gibi isimlerin aday yapılmayacağı öğrenildi.

ERDOĞAN A TAKIMINDAN DA BAZI İSİMLERİ ADAY GÖSTERMEYECEK

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 24 Haziran seçimlerinde A takımı olan Merkez Karar ve Yürütme kurulundaki bazı isimleri de aday göstermeyeceği öğrenildi.

21 Mayıs saat 17'de YSK'ya teslim edilecek olan aday listesi için Ak Parti genel merkezinde çalışmalar son aşamaya gelindi.

ESKİ AK PARTİ SÖZCÜSÜ YASİN AKTAY MİLLETVEKİLİ BAKAN OLAMAYACAK

AK Parti eski Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Yasin Aktay Anayasa değişikliği referandumu öncesinde 02 Şubat 2017 tarihinde başkanlık anayasasında milletvekillerinin bakan olamayacağını duyurdu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Yasin Aktay, başkanlık sistemiyle ilgili "Cumhurbaşkanlığı sisteminde milletvekili bakan olamayacak. Olursa milletvekilliği düşmüş olacak. Artık Cumhurbaşkanı olarak seçilecek olan kişi belki de hükümetini önceden ilan edecek" dedi.

AKP'li Aktay yaptığı açıklamada, "Bakan olacak kişi önceden artık milletvekili olmamaya karar verecek. Artık cumhurbaşkanı olarak seçilecek olan kişi belki de hükümetini önceden ilan edecek. Benim Dış ilişkiler bakanım bu, İçişleri bakanım şu, Sağlık bakanım şu. Ekibiyle birlikte halkın önüne çıkarak bu hükümet için halktan oy isteyecek. O hükümetin bakan adayları belki önceden duyurulacak. Onunla ilgili bir açıklık yok; ama öyle olacak büyük bir ihtimalle" ifadelerini kullandı.

Habererk/ Lokman HAPPANİ

Editör: TE Bilişim