Bakırhan: PKK'nın fesih kararı Türkiye için hayırlı olsun

Bakırhan: PKK'nın fesih kararı Türkiye için hayırlı olsun
DTP Eş Genel Başkanı Bakırhan, PKK'nın kendini feshetme kararını Türkiye için hayırlı bulduğunu ve sürecin barışla sonuçlanmasını umduğunu açıkladı.

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, terör örgütü PKK'nın kendini feshetme kararına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Parti genel merkezine gelişinde gazetecilere açıklama yapan Bakırhan, bu kararın Türkiye için hayırlı olduğunu belirtti.

Bakırhan, "Kongre, Türkiye'ye hayırlı olsun. Artık Kürt sorununu çözmek için demokratik bir Türkiye inşa etmek için herhangi bir gerekçe kalmadı." ifadelerini kullandı. PKK'nın bu adımının, barışçıl bir çözüm sürecine katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

Eş Genel Başkan, sürecin barışla sonuçlanmasını temenni ederek, "Umarım bu süreci barışla taçlandırırız." dedi ve demokratik bir Türkiye'nin inşası için çalışmalarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.