Bakırhan: 'Ülke bölünüyor' algısı oluşturuluyor
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Ankara'daki parti genel merkezinde sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmede yaptığı konuşmada Bakırhan, kamuoyunda yaşanan tartışmaları değerlendirdi ve medyanın tutumuna dikkat çekti.
Bakırhan, sürecin sadece Kürtlerin yürüttüğü bir süreç olmadığını vurgulayarak, bazı medya organlarının 'Ülke bölünüyor' gibi manşetlerle algı oluşturmaya çalıştığını belirtti. Üç sayfalık raporlardan iki kelime seçerek algı manipülasyonu yapıldığını ifade eden Bakırhan, muhalif medyanın bile doğru duruşu sergileyemediğini, iktidar medyasının ise savaş seviciliği yaptığını söyledi.
Eş Genel Başkan, henüz barış ve demokratik toplum çağrısına uygun bir dil kullanılmadığını dile getirerek, bu durumu halklarla ve emekçilerle aşmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi. Görüşme, fotoğraflarla da belgelendi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.