Kastamonu’da 4 Mayıs 2011’de yaptığı konuşmasında ‘eline, diline, beline hakim olacaksın’ diyen Başbakan bu sefer  “Devletin öyle mahremleri vardır ki, onları kimsenin teşhir etmeye hakkı yoktur. İnsanların da kendilerine ait mahremleri vardır” diyerek ne kadar ikiyüzlü bir politika izlediğini göstermiş oldu.

Başbakan’ın 4 Mayıs 2011’de yaptığı o konuşma:
“Eline, beline, diline hakim ol diyorum. Hanım kardeşlerimden özür diliyorum. Kendisinden önceki, beline hakim olamadı, gitti... Genel başkanlıktan gitti, ama şimdi milletvekili adayı. Peki diğer taraftaki hanım milletvekili ne oldu? Onu aday yapmadılar. Ne oldu, suçlu o muydu? İkisi de suçlu değil miydi? Halen bu medya bu siyasiler böyle bir hareket için ‘İnsanın özeline karışıyorlar’ diyor. Yahu kendi eşiyle mi bir şey oluyor da özeli oluyor? Kendi eşiyle değil yahu. Buna nasıl kendi özeli dersin? Bu özel değil. Bu genel, genel. Bu genel bir ahlaksızlıktır. Başka bir şey değil. Bu toplumu aldatmayın yahu. Son zamanlarda Sayın Bahçeli de çıkmış, ‘Ak Parti iktidarı insanların özeline giriyor’ diyor. Niye? Çünkü kendi adamlarının da bu tür kasetleri çıkmaya başladı, ondan rahatsız olmaya başladı. ‘İnsanların özeline giriyorlar’ diyor. Yahu böyle özel olur mu Allah aşkına? Peki özeldi de bu milletvekillerini niçin istifa ettirttin? Özeldi de istifa ettirme, sahip çık. Neden? Çünkü başına geleceği biliyor da onun için. Bu tür, bu toplumun ahlak değerlerine, bizim eskimez değerlerimize ters düşenler noktasında, herkes, işte hacı Bektaş-ı Veli'nin ifadesiyle, eline, diline, beline hakim olacaksın.”

Ahmet Hakan da AKP'nin ‘özel hayat’ konusundaki ikiyüzlülüğünü bugünkü köşesinde şu şekilde kaleme aldı:

Deniz Baykal'ın kaseti çıkınca...
-"Bu özel hayat değil, genel hayat" dediler.
-"Kasetlerde neler olduğunu görüyoruz" dediler.
-"Bu kasette olanlar bizim muhafazakâr yapımıza ters" dediler.
*
MHP'lilerin kaseti çıkınca...
-"Milliyetçi muhafazakârların şu düştükleri hale bakın" dediler.
-"Vay anam vay... Neler dönmüş neler" dediler.
-"Kasetlerin ardı arkası kesilmiyor sayın seyirciler" dediler.
*
Ve gün olup devran dönmesin mi?
Kasetlerin kendi mahallelerinden çıkma ihtimali belirmeye başlamasın mı?
Şimdi hep beraber...
-"Kaset çıkarmak çok alçakça bir şeydir" diyorlar.
-"Bel altına inilmemeli" diyorlar.
-"Mahrem diye bir şey var kardeşim" diyorlar.
*
Yahu bir kere de kendi başınıza gelme ihtimali belirince değil, başkalarının başına geldiğinde bir tutum alın, bir duruş sergileyin be mübarekler!
Bir kere olsun yapın şunu.

Editör: TE Bilişim