BBP'de önemli isimlerin Destici'ye tepki göstererek "Güven tazelenmeli" çağrısında bulunduğu öğrenildi.

24 Haziran seçimlerinde AKP listelerinden 18 aday gösteren BBP’den sadece Genel Başkan Mustafa Destici TBMM’ye girdi. 

Sözcü gazetesinden Veli Toprak’ın haberine göre, parti içinde ‘Ucuza gittik’ yorumları yapılırken, Teşkilat Başkanı Haşim Yanar ‘Büyük kurultay’ istedi. Partide pazar günü MKK toplanarak seçim sonuçlarına masaya yatıracak. AKP listelerinden BBP’li Mustafa Destici , Remzi Çayır, Ahmet Yelis, Yaşar Sayan, Ali Keser, Ahmet Gürhan, Ahmet Namık Akdoğan, Mustafa Arabul, Osman Tüfekçi, Mustafa Semerci, Mustafa Mican, İhsan Kaya, Ali Saraçoğlu, Osman Seçgin, Erdem Öksüz, Tuna Koç, Ahmet Tarık Sarı, Oya Eren aday gösterilmişti.

Ancak sadece Destici seçilebilecek sıraya konulunca tartışma yaşandı. Sonuçta beklendiği gibi oldu ve Destici dışında hiçbir isim seçilemedi. Listeler açıklandığında parti yönetiminde Destici için, ‘Sadece kendini seçtirecek yere yazdırdı’ eleştirisi yapılmıştı.

‘GÜVEN TAZELEMELİYİZ’

Bu arada BBP Teşkilat Başkanı Haşim Yanar, 81 ile gönderdiği mesajda, büyük kurultay istedi. Yanar, “Partimizin siyasetteki varlığını etkin ve saygın bir şekilde sürdürebilmesi için, baştan aşağı rehabilitasyonunu zaruri kılmakta, içinde şahsımın da bulunduğu parti yetkili kurullarına, bir güven tazelenmesine ihtiyaç duyulmaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim