Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici Mesut Barzani'nin televizyonlarında, Türkiye'nin bazı topraklarının, vilayetlerinin 'Kürdistan' olarak gösterildiğini belirterek "Buna yönelik hükümetten ve Dışişleri Bakanlığı’ndan hiçbir tepki görmüyoruz. Çünkü çıkar ilişkileri olabildiğince devam ediyor." diye konuştu.

BBP'nin merhum genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak TMK. 10 maddesiyle görevli cumhuriyet savcısı ile görüşmek için Malatya’ya gelen Mustafa Destici, partisinin il başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Destici, toplantıda yaptığı konuşmada, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesut Barzani'nin televizyonlarında, Türkiye'nin bazı topraklarının, vilayetlerinin 'Kürdistan' olarak gösterilmesine tepki gösterdi. Hükümetten buna yönelik bir tepki gelmediğini söyleyen Destici, şöyle devam etti: “Kürt açılımı, PKK açılımından sonra gördük ki, hükümetin dış politikadaki en büyük partneri Barzani'nin bölgesinde, bizim ülkemizin topraklarının bir kısmı Kürdistan olarak gösteriliyor. Ve buna bir tepki göstermiyoruz. Neden? Şu anda, çıkar ilişkileri alabildiğince devam ediyor. Maalesef, ülkenin ve milletin çıkarlarının önüne geçmiş vaziyette. Türkiye'nin temel problemi, budur.
Bu açılımdan geldiğimiz nokta ortadayken, şu anda bir Ermeni açılımıyla karşı karşıyayız. Hükümetin etekleri zil çalmaya başlamış ve 2015 yani, 100. yıl korkusu artmıştır. Bizim korkacağımız herhangi bir şey yok. Bizim hesap veremeyeceğimiz, tarihte yüzümüzü kızartacak, herhangi bir davranış yok. Bu asil Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde soykırım yapmamıştır. Ne inancı, ne kültürü, ne milli değerleri, ne de manevi dinamikleri zaten bizim soykırım yapmamıza müsaade etmez.”

Ermeni açılımıyla karşı karşıya olduklarını vurgulayan Destici, Ermenistan'ın ve Ermeni Diasporası'nın kendi tezlerinden, soykırım iddiasından, Azerbaycan'la olan mücadelesinden vazgeçmediği ve Karabağ'da işgal ettiği toprakları Azerbaycan'a bırakmadığı sürece Ermenistan'la anlaşmalarının söz konusu olmadığının altını çizdi. “Ermenistanlara kadar gidilerek, 'sizin talebiniz nedir' soruları başlamıştır” diyen Destici, “Hükümetin etekleri adeta zil çalmaya başlamış. 2015 yani 100. yıl korkusu zaten yıllardır hükümette ve Dışişleri Bakanlığı'nda vardı. Yaklaştıkça bu korku daha da artmış. Bizim korkacağımız, herhangi bir şey yok.
Bizim hesap veremeyeceğimiz, tarihte yüzümüzü kızartacak, herhangi bir davranış yok. Bu asil Türk milleti, bu necip Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde soykırım yapmamıştır. Ne inancı ne kültürü ne milli değerleri ne de manevi dinamikleri, soykırım yapmamıza müsaade etmez. Çünkü biz yaratılanı severiz, Yaradan'dan ötürü. Onun dini kimliğinden, etnik kimliğinden önce bizim için Allah'ın kulu olması vardır. Onun için biz bütün insanlara Mevlana, Yunus Emre nasıl baktıysa öyle bakarız. Bütün insanları Hacı Bektaş-ı Veli nasıl kucakladıysa, öyle kucaklarız. Dolayısıyla bizim böyle bir korkumuz yok. Bizim böyle bir sıkıntımız yok. Ama maalesef, devleti yönetenleri, bu büyük Türk devletine hükümet edenleri, böyle bir korku sarmış” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim