Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, yolsuzluk operasyonuyla ilgili, “Kimin ifşa ettiğine, kimin soruşturduğuna bakmaktan önce yolsuzluğu kimin yaptığına bakmak lazım” dedi.
Eskişehir’in Günyüzü ilçesindeki parti binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Destici, dün yapılan operasyonla cemaatin bağlantılı olduğu iddialarına ilişkin, “Kamuoyunda, cemaatle hükümet arasında bir kavganın ya da bir didişmenin, çekişmenin sonucu olarak ya da dershaneler olayına misilleme olarak yapıldığı gibi bir iddia var. Kamuoyunda bu algı yerleştirilmeye çalışılıyor. Ama ben bunun böyle olmadığını düşünüyorum. İnşallah böyle değildir, temenni ediyorum. Ama şundan böyle olmadığını kanaati bende oluşuyor. Bir sene süren çalışma neticesinde bu operasyon yapılıyor. Yani bir sene önce biliyorsunuz işte basına da yansıdı. O İran asıllı işadamının bir havaalanında bir takım kilolarca altınla yakalanmasıyla ve Rusya üzerindeki para transferleriyle bu olay araştırılmaya ve soruşturulmaya başlanıyor. Bir seneden fazla süren soruşturmadan bahsediyoruz. Dolayısıyla da bir sene önce dershanelerle ilgili bir konu yoktu. Onun içinde direk bunun müsebbibi olarak bir cemaati görmeyi ben doğru bulmuyorum, haksızlık olarak düşünüyorum” dedi.

“ÖNEMLİ OLAN YOLSUZLUĞU YAPANIN YÜZÜNE TÜKÜRMEKTİR”
Yolsuzluk iddialarını ortaya çıkaranları eleştirmemek gerektiğini aktaran Destici, “Bence hükümetin son dönemlerde yaptığı en büyük hatalardan bir tanesi de bu. Yani kimin ifşa ettiğine, kimin soruşturduğuna bakmaktan önce yolsuzluğu kimin yaptığına bakmak lazım. Geçmişte biliyorsunuz kaset operasyonunda da bu işler oldu. Ya tamam birileri operasyon yapmış, tuzak kurmuş da, birileri de o işi yapmış. Yani birileri o işi yapmasaydı, birileri de o operasyonu gerçekleştiremezdi. Şimdi burada da ihaleye fesat karıştıranı değil de, yolsuzluk yapanı değil de, devletin malını deniz gibi görüp bunu soyanları değil de, siz bu işi ifşa edenleri ya da bunu ortaya çıkaranları ya da bunu soruşturanları yani polisleri, savcıları, hukuk adamlarını suçlu gibi göstermeye çalışırsanız, bu yanlıştır. O zaman bunların önüne geçemezsiniz. O zaman siz bunlara göz yumuyor olursunuz. Önemli olan yolsuzluğu yapanın yüzüne tükürmektir. Doğru olan budur. Kim devlet hazinesine el uzatmışsa, kim yetimin malına göz dikmişse esas olan onun gözünü çıkartmaktır” diye konuştu.

“TÜRKİYE ARTIK YOLSUZLUKLARLA ANILMAMALIDIR”
Destici, Türkiye’nin artık yolsuzluk girdabından kurtarılması gerektiğini ve Türkiye’nin artık yolsuzluklarla anılmaması gerektiğini kaydetti. Soruşturmanın geniş kapsamlı olarak ele alınması gerektiğini anlatan Destici, şöyle devam etti:
“Son müdahaleler maalesef milletimizin nezdinde ve milletimizin kalbinde, kafasında ‘Buraya bir müdahale edildi’ algısı oluşturdu ve ‘Bundan da bir şey çıkmaz’ gibi bir algı oluşturdu. Bence en kötüsü budur. Milletimizi ümitsizliğe sevk etmektir. Bence tam tersine hükümet, sayın Başbakan bunu bir fırsat olarak görmelidir. Dolayısıyla da kim bulaşmışsa, peşinen söylüyorum; suçlu olarak kimseyi addetmiyorum. Hukuk süreci tamamlanana kadar, hukuk süreci de şudur ki; yani mahkeme kararını verene kadar herkes suçsuzdur, şüpheli konumundadır. Ama bütün şüphelilerin adam gibi soruşturulması lazım ve ucu kime kadar dayanacaksa soruşturmanın oraya kadar genişlemesinin önünde engel olunmamalıdır. Tam tersine buna yardımcı olunmalıdır.”

Editör: TE Bilişim