Kongre süreciyle birlikte MHP Genel Merkezi ile AKP ve Saray arasında gözlemlenen yakınlaşmaya dikkat çeken Meral Akşener, "Hem AKP'ye, hem Saray'a, hem de Genel Merkez'e buradan bir kere daha söylüyorum. And olsun, şart olsun ki MHP'yi AKP'nin arka bahçesi yaptırmayacağız.İç işlerimize bu kadar dahil olmalarının sebebi açık. Korku dağları bekliyor. Bizim kongremiz AKP'nin, Saray'ın 1 numaralı sorunu olmuş durumda" dedi.

Cumartesi günü Antalya'daki yoğun programının ardından dün de Burdur'a geçen MHP Genel Başkan Adayı Meral Akşener, burada da coşkuyla karşılandı. Burdur İnsuyu mevkiinde partililer ve vatandaşlar tarafından, "Başbakan Meral" sloganlarıyla karşılanan Akşener'e yöresel şal hediye edildi. Akşener burada ikram edilen gözleme ve ayranı geri çevirmeyip iştahla yedi. Karşılamada MHP Burdur İl Başkanı İbrahim Sakızcı'nın yanı sıra mevcut ve bazı eski il, ilçe başkanları ile olağanüstü kurultay için imza veren Üst Kurul Delegeleri'nin tamamı hazır bulundu. Karşılamanın ardından yüzlerce araçlık konvoy eşliğinde Burdur şehir merkezine gelen Akşener, sevgi gösterileri üzerine otobüsünden inerek vatandaşların arasına karıştı. Sevgi gösterileri ve alkışlar eşliğinde Cumhuriyet Caddesinde kısa bir yürüyüş yapan Akşener'e vatandaşlar evlerinin cam ve balkonlarından bozkurt selamı yaparak destek verdi. Akşener, kısa bir dinlenmenin ardından Burdur Belediyesi Kongre ve Sergi Salonu'nu hınca hınç dolduran partililere hitap etti. Kongre süreciyle birlikte MHP Genel Merkezi ile AKP ve Saray arasında gözlemlenen yakınlaşmaya dikkat çeken Meral Akşener, "Hem AKP'ye, hem Saray'a, hem de Genel Merkez'e buradan bir kere daha söylüyorum. And olsun, şart olsun ki MHP'yi AKP'nin arka bahçesi yaptırmayacağız" dedi.

Akşener devamla şunları söyledi: "İç işlerimize bu kadar dahil olmalarının sebebi açık. Korku dağları bekliyor. Bizim kongremiz AKP'nin saray'ın 1 numaralı sorunu olmuş durumda. Sayın Bahçeli'ye ağız dolusu hakaret eden havuzcu yazar çizer takımı bile onu melek yapıp bizi hedef alıyorlar. Sayın Bahçeli cevap verene kadar sormayı sürdüreceğim. 17-25'e çok duyarlıydınız. Ama ortada esen bahar havasına baktığımda sormak istiyorum: 17-25 bir yolsuzluk ve hırsızlık soruşturması mıdır? Yoksa Reis'e yapılmış bir darbe ve kumpas mıdır? Bunun cevabını alana kadar soracağım ama bu sorunun cevabını almam çok zor gözüküyor"

Burdur'da eksik yok

MHP kongresinde oy kullanma yetkisi olan 8 Üst Kurul Delegesi bulunan Burdur'da daha önce İl Başkanı İbrahim Sakızcı dışındaki 7 Üst Kurul Delegesi olağanüstü kurultay toplanması için imza vermişti. Akşener'in Burdur ziyareti ile 8'de 7 olan kurultay desteği de 8'de 8 oldu. Devlet Bahçeli tarafından atanmış olan İl Başkanı İbrahim Sakızcı, Burdur'a gelen Meral Akşener'i şehrin girişindeki İnsuyu Mevkii'nde bizzat karşılayarak desteğini göstermiş oldu. Burdur İl Başkanı İbrahim Sakızcı, teşkilat olarak MHP olağanüstü tüzük kurultayının toplanmasına destek verdiklerini açıkladı. Meral Akşener'in karşılayan 8 Üst Kurul Delegesi'den 3'ü şu değerlendirmeyi yaptı:

İbrahim Sakızcı (MHP Burdur İl Başkanı):

"1 Kasım sonrasında oluşan halkın büyük baskısı nedeniyle Üst Kurul Delegeleri bir değişim talebinde bulundu. Biz de bu değişimin yanındayız ve sonuna kadar destekliyoruz. "

Ümit Alagöz (MHP Tefenni İlçe Başkanı:

"Kongrenin yapılmasını talep ediyoruz. Sayın Meral Akşener sayesinde yıllardır özlediğimiz görüntüleri bugün burada yaşıyoruz. Bu gibi organizasyonlara daha önce insanları zoraki getiriyorduk. Ama bugün herkes seve seve geldi. Kendiliğinden büyük bir coşku ile geldi."

Ömer Atasoy (MHP Yeşilova İlçe Başkanı):

"MHP'nin üzerindeki ölü toprağının artık kalkmış olduğunu görüyoruz. Meral Akşener ile birlikte MHP'nin iktidar yürüyüşünü başlattığına şahit oluyoruz."

 

Editör: TE Bilişim