AKP’nin korkaklığını ve beceriksizliğini gizlemek için “MHP herşeye hayır dedi” yalanına sığındığını belirten MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatandaşa şu çağrıda bulundu:

Elinizi vicdanınıza koyun

Tek yanlı düşüncelerle bizi sorgulamayın, yargılamayın. Biraz da MHP’yi dinleyin sonra bir değerlendirme yapın. Eğer MHP haksızsa oy vermeyin. Karar sizin.  

 

Bize “Hayır”cı deyip kusurlarını örtüyorlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: AKP ile koalisyon kurabiliriz demiştik. Ama onlar çıkıp bir hayır yalanıyla kendilerinin korkaklığını gizlemeye çalışmışlardır.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 Kasım seçimlerine yönelik Amasya’da yaptığı açıklamada AKP’nin hayır yalanıyla kendi kusurlarını örtmeye çalıştığını söyledi. Vatandaşa, “Tek yanlı düşüncelerle bizi sorgulamayın, yargılamayın” diye seslenen Bahçeli, “Biraz da MHP’yi dinleyin sonra da akşamın karanlığında baş başa kaldığınız anda bir değerlendirme yapın. MHP haksızsa oy vermeyin. Ama MHP bir mağduriyete muhatap oluyorsa artık karar sizin” ifadelerini kullandı. Koalisyon görüşmeleri sürecinde AKP’nin, kendilerinin dört maddesini kabul edecek durumda olmadığını söyleyen Bahçeli, “Bu dört madde kabul edilseydi AKP’ye oy veren kardeşlerimiz dışında milletvekili, bakan kim varsa hepsinin Yüce Divan’a gitmesi gerekecekti. Bu kabul edilmeyince bir saat sonra Sayın Ahmet Davutoğlu bir açıklama yaptı ve bizim her şeye hayır dediğimizi söylemek suretiyle, ‘MHP ile ne görürseniz görüşün hepsine hayır diyor, bunlardan bir şey olmaz mantığıyla’ kendilerinin kusurunu örtmeye kalkmışlardır. Gerçek budur” diye konuştu.

Haksız rekabet

AKP ile yapılan koalisyon görüşmesinde yanında siyah çanta bulunduğunu belirten Bahçeli: “O siyah çantada AKP ile MHP’nin şartları oluştuğu takdirde nasıl bir koalisyonun kurulacağı hazır haldeydi. Onu açtım. Burada nasıl bir koalisyon kurulacağına dair dosya vardır ama bu buradaki konuşmalarınız çerçevesinde bunu size şimdi vermiyorum. Ama bu dört şartı kabul etmeniz halinde en kısa zamanda 45 güne kadar MHP-AKP koalisyonun kurulabileceğini söylemiştik. Ama onlar televizyonlara çıkıp bir hayır yalanıyla kendilerinin korkaklığını, beceriksizliğini gizlemeye çalışmışlardır” dedi.

7 Haziran seçim sürecinde AKP’nin devletin bütün imkânlarını kullandığını, tüm propaganda araçları devlet imkânıyla yaptığını ileri süren Bahçeli şunları kaydetti: “Televizyonlarda bir hegemonya kurulmuş ve seçimlere o şekilde hazırlanmıştır. Geçmişteki vaatlerini tekrarlayarak seçim üzerinden bir çoğunluk sağlama düşüncesiyle hareket etmiştir. Bu haksız bir rekabettir. Bu adil olmayan bir seçimin tohumlarını atmaktır. Bu devletin imkânlarını seferber ederek millete zulümdür. Milletin kanaatlerini değiştirme arzusudur.”

Hayal kırıklığı

 “Kamuoyu araştırması yapan kuruluşlar özellikle AKP’den beslenenleri televizyonların her gece birisinde bulunmak suretiyle AKP’ye ayrıcalıklı davranmıştır” diyen Bahçeli, “Böyle bir ortam içerisinde tek başına iktidar olması planlanan, düşünülen ve milleti de o anlamda aldatmaya çalışanlar

7 Haziran akşamı balkon konuşması için hazırlıklar yaparlarken bir baktılar ki yüzde 9 oy kaybıyla 258 milletvekili çıkarmasına rağmen tek başına iktidar olamamışlardır. Bu onları büyük bir hayal kırıklığına uğramasına neden olmuştur” ifadelerini kullandı.

 

“Buzdolabı yetmez onu orada kokut ve çöpe at”

MHP lideri Devlet Bahçeli, Amasya’da yaptığı konuşmada AKP’ye sözde çözüm süreci üzerinden de yüklendi. “Buzdolabına almışlar süreci. Buzdolabı yetmez, onu orada kokut, çöpe at. Ne diyorlar, silahlar betona gömülecekmiş. Niye betona gömüyorsun? Birileri betonu kırıp çıkartırsa ne olacak. PKK’yı Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne teslim edeceksiniz. Silahların hepsi silahlı kuvvetlerimizce teslim alınacak ve bir envanter yapıp Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne emanet edilecek. Katil, ihanetçi kim varsa hepsinden yüce adalette hesap sorulacak. Masum olanlar yuvalarına, katil ve suçlu olanlar da cezaevlerine gönderilecek. Bunları yapmaktan korkuyorlar. MHP’yi gözden düşürmek için ’Bunlar hayırcı’ diyor. Sen PKK’dan yana evet diyorsan biz hayır diyoruz. o zaman MHP milletimize diyor ki hayırda hayır var” diye konuştu.

Bahçeli, şöyle konuştu: “Her kim PKK’nın siyasallaşmasını istiyor, ’PKK terör örgütü değildir’ diyorsa, o PKK’nın yandaşıdır, o PKK’lıdır. PKK terör örgütü değilse 20 Temmuz’dan bu yana yüzleri aşan polis ve mehmetçiğimiz şehit olurken ona ne isim vereceksin ey şerefsizler. PKK terör örgütüdür ve etnik temelli bölücülük yapmaktadır. Kürt kökenli kardeşlerimizi temsil etmemektedir. Hâl böyle olunca PKK’nın kökü kazanmalıdır. Bugün başlatılan Güneydoğu Anadolu’daki PKK ile mücadele kesintiye uğramamalı kökü kazınıncaya kadar devam etmelidir.”

Editör: TE Bilişim