Boğaziçi Üniversitesi'nde Kayyum Rektöre Karşı Nöbet Devam Ediyor

Boğaziçi Üniversitesi'nde Kayyum Rektöre Karşı Nöbet Devam Ediyor
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki kayyum rektör protestoları, çocuk evliliklerine ilişkin tartışmalı açıklamaların ardından gözaltına alınan öğrenciler nedeniyle devam ediyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nde akademisyenlerin kayyum rektör atama kararına karşı başlattıkları nöbet eylemi bugün de devam etti. Eyleme, çok sayıda öğrenci de katılarak destek verdi. Öğrencilerin katılımının nedeni, dün üniversitede düzenlenen bir etkinlikte çocuk evliliklerine ilişkin tartışmalı açıklamalarıyla bilinen Nureddin Yıldız'ın konuşması ve bu konuşmanın protesto edilmesi sırasında çok sayıda öğrencinin gözaltına alınmasıydı.

Öğrenciler, gözaltına alınan arkadaşları için akademisyenlerle birlikte nöbet tutarak dayanışma gösterdi. "Öğrencime dokunma" sloganları atılarak, gözaltıların protesto edildiği görüldü. Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, 2021 yılından bu yana kayyum rektör atama kararına karşı süregelen nöbet eylemini sürdürüyor.

Bugünkü eylem, üniversite yönetiminin tutumuna karşı akademisyen ve öğrencilerin ortak tepkisini ve dayanışmasını gözler önüne serdi. Nureddin Yıldız'ın konuşması ve ardından yaşanan gözaltılar, üniversitedeki protestoları yeniden alevlendirdi ve eylemlerin devamına neden oldu.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.