Boztuğ'dan Perinçek'e Madımak tepkisi: 'Akıl ve izandan yoksun iftira'
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Boztuğ, Doğu Perinçek'in Madımak Oteli yangını ile BBP'yi ilişkilendirmesine sert tepki gösterdi. Boztuğ, yazılı açıklamasında Perinçek'in sözlerinin 'akıl ve izandan yoksun büyük bir iftira ve karalamadır, alçaklıktır' dedi.
Boztuğ, 1960'lardan bu yana Türkiye'nin darbe girişimleri ve bu girişimlerin ülkeye yüklediği ağır yükleri anımsatarak, 1993 yılında yaşanan olaylar zincirini hatırlattı. Bu olaylar arasında Uğur Mumcu'nun öldürülmesi, Jack Kamhi'ye suikast, Adnan Kahveci'nin ölümü, Orgeneral Eşref Bitlis'in uçak kazası, Turgut Özal'ın şüpheli ölümü, Bingöl'deki asker şehitleri, Sivas Madımak Oteli yangını ve Başbağlar katliamı gibi olaylar yer alıyor. Boztuğ, Türk milletinin bu zorlu süreçte demokrasiyi korumayı başardığını vurguladı.
Boztuğ, Madımak Oteli yangınının Alevi-Sünni çatışması çıkarmayı amaçladığını belirterek, üç gün sonra gerçekleşen Başbağlar katliamına dikkat çekti. BBP'nin Kurucu Lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun talimatıyla Sivas İl Teşkilatı'nın 40'a yakın kişiyi kurtardığını hatırlatan Boztuğ, Perinçek'in açıklamalarının iftira olduğunu ve bunu Türk milletinin değerlendirmesine sunduklarını ifade etti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.