Gazetecilerin tutuklanmasını doğru bulmadığını anlatan Arınç, ülkede adaletin büyük yara aldığını anlattı. Sabahattin Zaim Üniversitesi Siyaset Kulübü tarafından düzenlenen ‘Bölgesel Politika Konferansı'na konuşmacı olarak katılan Arınç, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını da eleştirdi. ‘Paralel' safsatasıyla yapılan operasyonlara da göndermede bulunan Arınç'ın konuşmasından satır başları şöyle:

YÜKSEK SESLE KONUŞAMIYORUZ: “Gazetecilik faaliyeti olarak görülmese dahi, MİT TIR'larının basılması veya yakalanmasıyla ilgili görüntüler basında hep yazıldı, çizildi. Artık gizlilik diye bir şey kalmadı. Ben ilk günlerde inşallah tutuklanmazlar, tutuksuz yargılanırlar, ağır bir suçlama var ama bunlar maruf insanlardır, kaçacaklarsa da siz de yakalarsınız demiştim. Ancak bunları çok yüksek sesle söyleyemiyoruz. Çünkü hukuk ve yargı konusunda büyük bir sıkıntı var. Bunu aşmamız lazım.”

‘BU İNSANLARI TANIYORUM' DEDİM, TUTUKLADILAR!:“Manisa'da yürütülen bir operasyon sebebiyle birkaç defa eleştiride bulundum. ‘Ben bu insanları tanıyorum, bu suçlamalar boş çıkar, yarın mahcup olursunuz, yapmayın' dedim. Manisa'dan ayrıldım. İtiraz üzerine 7'sini tutuklamışlar. Benim dediklerimin tersi yapılacaksa, hiç olmazsa Can ve Erdem hakkında bir şey söylemeyeyim, başlarına bir şey gelmesin diye sesimi kıstım. Adaletin sarayı var, adaletin kendisine ihtiyacımız var. Türkiye'de şu an en çok adalete ve hakkaniyete ihtiyaç var.”

UMARIM TAHLİYE EDİLİRLER: “Savcı ‘Tutuklayın' diyor, öbürü de tutukluyor. Yargıyı bu adaletsiz, haksız, hukuka aykırı noktalardan çıkarmamız lazım. Bunun için hükümetler yasal tedbir alacaksa, bunları alır. Yoksa bu yapılanlardan doğrudan dolayı hükümetimizi sorumlu tutmuyorum. Dündar ve Gül'ün belli suçlamalarla tutuklanmaları, Türkiye'deki gidişata zarar verecek bir noktaya geldi. Umarım ki hakimler itiraz sebeplerini dikkate alır ve onları tahliye ederler.”

DIŞ POLİTİKADA DOST EDİNMELİYİZ: “Türkiye Cumhuriyeti bir devlettir. Devletten devlete ilişkilerde de, dış politikadaki temel esas ülkemizin milli menfaatleridir. Dış politikada çıkarlar söz konusu olduğunda bu devlet her şeyi yapmalıdır ve yapar. Bugün bizim güneyimiz kaynıyor. Türkiye ciddi bir tehlike altındadır. Rusya ile geldiğimiz noktayı biliyorsunuz. Bizim ittifaklara ve dostluklara ve kendimizi koruyacak tedbirlere ihtiyacımız var.”

Editör: TE Bilişim