Ülkede namuslu, halkı düşünen siyaset eksik diyerek annelere seslenen Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: Anneler size bir sözüm var. Bizi iktidara taşırsanız ben bu terör belasını bitireceğim. Akılla, mantıkla bitireceğim.

 

Bunların iktidarında hortumcular kazandı

CHP lideri Kılıçdaroğlu, ülkenin vatandaşların düşündüğünden daha da ağır bir krizin içerisinde olduğunu savunarak kardeşin kardeşe düşman olmaya başladığını ifade etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ülkeye barışı ve huzuru getireceğini söyledi. Malatya’ya gelen Kılıçdaroğlu, Akçadağ ve Doğanşehir ilçelerinde halka hitap etti. Akçadağ’da konuşan Kılıçdaroğlu, ülkenin vatandaşların düşündüğünden daha da ağır birkrizin içerisinde olduğunu savunarak, kardeşin kardeşe düşman olmaya başladığını ifade etti. “Söz veriyorum bu ülkeye barışı ve huzuru getireceğim” diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:  “Ben onlar gibi 13 yıl da istemiyorum. Ben sizden sadece 4 yıl yetki istiyorum. Bakın bakalım bu ülke adam gibi nasıl yönetilirmiş, terör nasıl bitermiş, bu ülkeye huzur nasıl gelirmiş. Bunu vadediyorum size. Ben siyaseti kavga alanı olarak görmüyorum, siyaseti köşeyi dönme aracı olarak görmüyorum. Ben siyaseti vatandaşı soyma olarak görmüyorum, ben siyaseti vatandaşa hizmet etme aracı olarak görüyorum. Ben size hizmet etmek istiyorum.”  Etnik kimlik, inanç üzerinden siyaset yapılamayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, siyasetin konusunun halkı ilgilendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Herkes kaybediyor

Kılıçdaroğlu, Türkiye’de 2 milyon 200 bin Suriyeli olduğunu aktararak, şöyle devam etti: “Şimdi onlara iş bulmaya çalışıyorlar. Bizim çocuklarımız neden işsiz? Dış politikada bir hata yaparsanız bedelini 78 milyon öder. Şimdi 78 milyon ödüyor. ‘İhracat yapamıyoruz’ diyorlar, herkesle kavga ettin. Esnaf kazanamıyor. Bizim iktidarımızda esnaf, köylü, memur, işçi, sanayici, tüccar kazanacak, sadece ve sadece hortumcular kaybedecek. Bunların iktidarında herkes kaybediyor sadece hortumcular kazanıyor.”  İşçisi, köylüsü bu güzel memlekette huzur içerisinde yaşasın istediğini dile getiren Kılıçdaroğlu, “Bunun yapmanın yolu sizden, sandıktan geçiyor. Tercih sizin, oy da sizin. Bu ülkeyi huzur içerisinde yaşanan bir yer haline getirmek istiyorum. Bu ülkede huzur istiyorsanız eski algılarınızı tamamen değiştirin” dedi. Kılıçdaroğlu, daha sonra Ören Mahallesi ve Doğanşehir’e bağlı Polat Mahallesi’nde vatandaşlarla sohbet etti.

Amaç halka hizmet

Kılıdaroğlu, Doğanşehir ilçesinde de, parti otobüsünden vatandaşlara hitap etti. Vatandaşların sandığa gidip, CHP’ye oy vermesi halinde başbakan olarak ilçeye geleceğini belirten Kılıçdaroğlu, halkın sorunlarını yakından bildiğini söyledi. Hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, “13 yıldır iktidarlar hiç ‘Çitçiyi, emekliyi, esnafı rahat ettireceğiz’ diyorlar mı? Kendilerine saray, size gecekonduyu bile layık görmüyorlar. Değiştireceğim bu düzeni. İnsanca hakça bir düzeni getireceğim bu ülkeye. İsterim ki her evde tencere kaynasın, huzur, bereket olsun. Bunu yapamazsak siyaseti neden yapıyoruz. Siyasetin amacı halka hizmet etmektir. Siyasetin amacı köşeyi dönmek halkı soymak, halka yalan söylemek, toplumu bölmek değildir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim