TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, HDP’li Ahmet Yıldırım, Cizre’de yaşanan olaylara dikkat çekti. AKP sıralarında tepkiler yükselirken, MHP’li Mehmet Günal, “Ben de şikayetçiyim. Ancak burası Bütçe Komisyonu gidin kiminle görüşecekseniz görüşün” dedi. Yıldırım, “Bana söyleyemezsin” deyince ortam gerildi. 

1-361.jpg

Bütçe görüşmelerinde MHP-HDP tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, Komisyon Başkanı AKP Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’in başkanlığında toplandı. Sağlık Bakanlığı’nın bütçesinin görüşüldüğü toplantıda ilk olarak HDP Muş Milletvekili Ahmet Yıldırım, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’na Cizre’deki bodrumda yaşanan duruma dikkat çekti ve “Kaymakamların ve valilerin tutumundan rahatsızız” dedi. Bu sırada AKP sıralarında tepkiler yükselirken, Yıldırım tartışamaya girmeyerek sözünün kesilmemesini istedi. Yıldırım’ın ardından MHP Antalya Milletvekili Mehmet Günal söz aldı ve kendisinin de vali ve kaymakamlardan memnun olmadığını söyledi. Ama şimdikilerden değil öncekilerden şikayetçi olduğunu belirten Günal, “Askere, jandarmaya yetki vermeyip, karakola hapseden valilerden ben de şikayetçiyim. Varsa bir şeyimiz, burası bütçe komisyonu gidin hükümetle kiminle görüşecekseniz, Sayın Yıldırım’a da size de söylüyorum Sayın Bakan” dedi.  Bunun üzerine Yıldırım, “Bana söyleyemezsiniz Sayın Günal siz sadece kendi konuşma içeriğinizden sorumlusunuz. Benim ne konuşacağımı siz söylemezsiniz” ifadelerini kullandı. Günal da sesini yükselterek, “Dinleyeceksin, dinleyeceksin” dedi. Ahmet Yıldırım ise “Ben istediğim gibi konuşabilirim. Kimse benim konuşamama istikamet belirleyemez” ifadelerini kullandı. Günal’ın yanında oturan MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, yerinden kalkarak Yıldırım’ın üzerine yürürken, Günal Yılmaz’ı sakinleştirdi. Bu sırada CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Günal ve Yıldırım’ın arasına girdi. MHP Milletvekili Musa Çam da HDP’liler ile MHP’liler arasına yaşanan gerilimi sakinleştirmeye çalıştı.

Sesiniz çıkmıyor

Komisyon Başkanı Bilgiç de ara verilmesi gerektiği yönündeki talepleri reddederek, “Arkadaşlar siz müdahale etmeyin Sayın Günal ne yapacağını bilir” diyerek diğer milletvekillerinin yerine oturmasını istedi. Tartışmanın ardından Günal konuşmasına devam etti ve AKP sıralarına dönerek elindeki kitapçığı masasına fırlatarak,  “Bu ne ya, her gün konuşuyorlar hiçbirinizin sesi çıkmıyor” dedi. Günal, “Ne yani böyle her gün aynı şeyi söylüyorsunuz. Burası bütçe. Gidin Dolmabahçe’de mi pazarlık yapacaksınız? Kobani’ye 29 Ekim’de asker gönderdik diye mi sorgulayacaksınız? Neyse kalkıp burada söylemeyin. Biz bunları söylerken hepiniz bakıyordunuz kusura bakmayın. Biz bunları kaç senedir söylerken aman yapmayın diyordunuz. Her gün aynı şey. Neyse orada olan sizde anlatın sayın bakan. Ben bıktım bunları dinlemekten” şeklinde konuştu.  

2-268.jpg

3-164.jpg

Editör: TE Bilişim