~~Bugün gazetesi yazarı Nazlı Ilıcak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Papa Franciscus ile yüklendi. Erdoğan'ın yerel seçimler öncesinde Fethullah Gülen için söylediği “Maşallah Papa ile el ele kol kola fotoğrafları var biliyorsunuz” sözlerini anmsatan Ilıcak, "Papa, Türkiye’ye geldi. Tayyip Erdoğan onu ağırladı. Onun da 'Maşallah Papa ile el ele kol kola fotoğrafları' yayınlandı" dedi.

Nazlı Ilıcak'ın 'Maşallah el ele kol kola' başlıklı bugünkü yazısı şöyle:

Büyük lokma yiyeceksin, büyük konuşmayacaksın. Tayyip Erdoğan, Gülen’i, muhafazakâr taban nezdinde, “hain” ilan etmek maksadıyla, onun Papa’yla yaptığı bir görüşmeyi diline dolamıştı ve demişti ki: “Maşallah Papa ile el ele kol kola fotoğrafları var biliyorsunuz.”

Oysa Gülen, dinlerarası diyalog çerçevesinde Katolikler’in lideriyle de bir ilişkiyi kurmaya çalışıyordu. Bu da kınanacak değil, alkışlanacak bir davranıştı. Diyalog, zaten çağımızın sihirli kelimesi. Artık kaderin cilvesi mi dersiniz, bilemiyorum. Papa, Türkiye’ye geldi. Tayyip Erdoğan onu ağırladı.

Onun da “Maşallah Papa ile el ele kol kola fotoğrafları” yayınlandı. İnancından dolayı insanları dışlamak ya da bir dini temsil eden ruhani lidere düşman gözüyle bakmak çağ dışı bir davranış. Bunu kitleler nezdinde istismar etmek de medeni bir tavır değil ama Erdoğan, Gülen ile Papa’nın birlikte çekilmiş fotoğraflarını “ayıplı bir durum” gibi teşhir etmişti. Bugün, onun Papa’yla birlikte görüntüleri medyada yer alınca, ister istemez eski sözlerini hatırladım.

Editör: TE Bilişim