Muhalefetin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon/Akçaabat' ta katıldığı iftar programından konuşan İhsanoğlu çok önemli mesajlar verdi. İşte İhsanoğlu' nun konuşmasından satır başları: 

“Türkiye gerçekten çoz zor günlerden geçiyor. Etrafımızı ateş çemberleri sarmıştır. Etrafımızdaki ülkeler parçalanmaktadır, ikiye bölünmektedir, üçe bölünmektedir. Başka başka savaşlar olmaktadır. İşte Irak' taki, Suriye' deki, Filistin' deki, Batı Şeria' daki, Gazze' deki, Mısır ve Libya' daki, Yemen' deki durumlar bizim etrafımızda tehdit oluşturmaktadır.

İçeride ise biz rejim tartışması yaşıyoruz. Halbuki Türkiye' de rejimin yerleşmiş olması lazımdır. Bu sıkıntılı günlerde cumhurbaşkanlığı seçimi Türkiye' nin başına bir emniyet sübabınının getirilmesi gerekmektedir. Şimdi bendeniz huzurunuzda 5 partinin adayı olarak gelmiyorum. Ben tüm partilerin müşterek adayı olarak geliyorum. Ben halkın adayıyım, milletin temsilcisi olarak karşınıza çıkıyorum. Ben burada CHP, MHP ve DP' li kardeşlerimize seslenirken aynı lçüde AKP' li kardeşlerimize de sesleniyorum.'' dedi.

Editör: TE Bilişim