Çaykara'dan Antalya, Adana ve Adıyaman belediye başkanlarına destek
Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara, görevinden uzaklaştırılmasının ardından tutuklandı. Çaykara, Antalya, Adana ve Adıyaman belediye başkanlarına yönelik operasyonlara ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.
Çaykara, yaptığı açıklamada halkın iradesine yönelik baskılardan duyduğu endişeyi dile getirdi. "Halkın oyuyla göreve gelmiş belediye başkanlarına yönelik bu baskılar sadece isimlere değil, milyonların iradesine yöneliktir" diyen Çaykara, yaşananların demokrasi için bir vicdan sınavı olduğunu vurguladı.
Çaykara, paylaşımında Silivri Cezaevi'ndeki hücresinden Antalya, Adana ve Adıyaman belediye başkanlarının gözaltına alındığını öğrendiğini belirtti. "Bu karanlık günler geçecek, çünkü halkın iradesi kaybolmaz" diyerek umudunu dile getiren Çaykara, dayanışma, inatçılık ve umut mesajları verdi. Her bir başkanın yanında olduğunu da sözlerine ekledi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.