Dershane krizi gündemdeki yerini koruyor. Şimdilik geri adım atmama sinyali veren hükümet ile düzenlemeye bayrak açan cemaat arasındaki kavga tüm hızıyla sürüyor. 

Dershane krizine kadar aynı safta olduğu düşünülen gazeteler arasındaki makas da bu kavgayla birlikte her geçen gün açılıyor. Taraflar savundukları görüşler için kamuoyu oluşturma peşinde.

SAFLAR DEĞİŞTİ

Daha önce aynı safta yer alan muhafazakar medya artık resmen bölünmüş bir görüntü veriyor. İşte değişen saflar;

MEDYADAKİ CEMAAT SAFI

*ZAMAN GAZETESİ VE SAMANYOLU TELEVİZYONU
*BUGÜN GAZETESİ VE KANALTÜRK TELEVİZYONU
*TARAF (Kısmen cemaat tarafından görünüyor)

CEMAAT AK PARTİ SAVAŞI KAÇ KAÇ BİTER?
Yılmaz Özdil'in yazısı olay oldu.





AK PARTİ SAFI

YENİ ŞAFAK
STAR
SABAH VE ATV
TAKVİM
YENİ AKİT
AKŞAM
bugün.20131127082655.jpg
BUGÜN SAFINI İLAN ETTİ

BUGÜN Gazetesi attığı son manşetle safını seçtiğini adeta ilan etti. Gazete subjektif bir dil kullanarak dershane raporu yayınladı ve hükümete karşı duran bir başlık attı.  

Gazete'nin Genel Yayın Yönetmeni Erhan Başyurt'un kaleme aldığı yazı da Akın İpek'in gazetesinin Cemaatin yanında açık bir savaşa dahil olduğunu gösterdi. 

Meclisteki vekillerin bugün en çok paylaştığı yazının Erhan Başyurt'un 'bu saf' ilanı olması da dikkate değer. Başyurt yazısında dershanelerin kapatılmasına karşı olduklarını açıkça ilan ediyor ve şöyle diyor;

"Maalesef milyonlarca gencimizin geleceğini ilgilendiren bu konuda ikna edici gerekçeler sunmak bir yana “ikna odaları” kuruluyor ve muhatapların ifadesi ile istişare için çağrılanlara bile “dayatma” yapılıyor...

Gazetecilere ve aydınlara düşen de böyle zor zamanlarda hakkın ve mağdurun yanında olmaktır. 30 yıldır hizmet veren kurumların kapılarına kilit vurulmasını savunmak, mağdur ve mazlumun sesini bastırmaya çalışmak, “siz de böyle yanlış bir ifade kullanmasaydınız” diyerek mağduru eleştirirken mağduriyete sebep olan düzenlemeye tek satır bile yer verememek, yanlışın yanında yer almak ve ona alkış tutmaktır."

YENİ ŞAFAK AK PARTİ SAFINDA

Yeni Şafak gazetesi de safını açıkça ortaya koyan bir manşetle çıktı. Gazete dönümüşüm fayda sağlayacağı yönündeki haberi manşetine taşyenisafak.jpgıdı.

Yeni Şafak "Dönüşüme yüzde 55 evet" başlığıyla çıkarken haberin spotunda "Dershanelerin dönüştürülmesiyle ilgili 'hükümet taraflara danışmadı' eleştirilerinin gerçeği yansıtmadığı anlaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı 1 yıl önce 3 bin 830 dershanenin temsilcisiyle görüşüp anket yaptı. Dönüşüme yüzde 55 evet çıktı. " ifadeleri yer aldı.

Bir yıl önce dershanelerle ilgili yapılan anketin ayrıntıları aktarıldı. Kasım 2012'de tamamlanan ankette, 3 bin 830dershane temsilcisine 'Yasal olarak özel okula dönüşmenize imkan sağlanması durumunda dershanenizi özel okula dönüştürmek ister misiniz?' sorusu yöneltildi. Bu soruya katılımcıların yüzde 55,35'i (2 bin 120 dershane) evet, yüzde 41,72'si ise (1598 dershane) hayır cevabını verdi. Dershanelerin yüzde 2,92'si (112 dershane) ise cevap vermedi.

 

İNTERNETHABER

Editör: TE Bilişim