AKP örgütleri tarafından hazırlanan pankartlar arasında en dikkat çekenlerden biri, Zaman, Bugün ve Taraf gazeteleri için hazırlanan pankarttı. Üç gazeteye birden gönderme yapılan pankartta şu yazıyordu:

 

 

 

 

 

 

 

İKİNCİ PANKART CEMAATE
Hazırlanan diğer bir pankartta ise direkt olarak Fethullah Gülen‘in liderliğini yaptığı Gülen Cemaati hedefteydi. Başbakan’ın Erdoğan’ın yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun arkasında Cemaatin olduğunu açıklaması ve, “Bu oyunu bozup, inlerine gireceğiz, didik didik edeceğiz” sözlerinin ardından savaş netlik kazanmıştı.
Cemaate karşı açılan pankartta da bu savaşın açık bir sloganıydı. Bu pankartta yazanlara benzer bir slogan, Erdoğan’ın Taksim Gezi Parkı olayları sırasında Tunus’a yaptığı ziyaretinden dönüşünde İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılan karşılamada gerçekleşmişti. O karşılama öncesinde “Yüzde 50′yi evde zor tutuyoruz“ demişti. Bu sözlerin ardından da, “Yol ver gidelim, Taksim’i ezelim” sloganlarıyke karşılanmıştı.
Başbakan Erdoğan, o gün olduğu gibi bugün de bu tavrı tebessüm ederek karşıladı.

 

 

 

 

 

 

 

 

ÜÇÜNCÜ PANKART CEMAATİN YAYINLARINA
Erdoğan için hazırlanan en dikkat çekici pankartlardan bir diğerinde de Cemaatin yayın organları vardı. Başta Zaman gazetesi olmak üzere, Kırık Testi ve Sızıntı yayınları için de pankart hazırlandı. Her iki dergi de Cemaatin ve Fethullah Gülen’in görüşlerine göre hazırlanıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim