Cenevre'deki 5+1 Gayriresmi Kıbrıs Zirvesi Tamamlandı

Cenevre'deki 5+1 Gayriresmi Kıbrıs Zirvesi Tamamlandı
Kıbrıs meselesinin ele alındığı zirve, Cenevre'de gerçekleştirildi.

Cenevre'de düzenlenen 5+1 gayriresmi Kıbrıs Zirvesi, katılımcı ülkelerin temsilcilerinin bir araya gelmesiyle sona erdi. Zirvede, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik görüşmeler yapıldı ve tarafların pozisyonları değerlendirildi.

Zirveye Türkiye, Yunanistan, Birleşik Krallık ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yanı sıra BM yetkilileri de katıldı. Toplantının amacı, adada kalıcı bir barış sağlamak için gerekli adımların atılması konusunda fikir alışverişinde bulunmaktı.

Sonuç olarak, zirvenin ardından yapılan açıklamalarda tarafların uzlaşı sağlama konusundaki kararlılıkları vurgulandı. Ancak somut bir anlaşmaya varılıp varılmadığına dair detaylar paylaşılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.