CHP, Tekirdağ'da Faik Öztrak, İlhami Özcan Aygun, Candan Yüceer, Emre Köprülü, Adem Dalgıç, Arzu Mandalı Sucu ve İsmail Doğaroğlu'yu 24 Haziran seçimleri için milletvekilliğine aday gösterdi. 6'ncı sırada aday gösterilen Arzu Mandalı Sucu, listedeki sıralamayı beğenmeyince adaylıktan çekildi. Sucu, yaptığı yazılı açıklamada, şöyle dedi:

CHP'YE AĞIR SÖZLER

"Ben daha 2 seçim geçirdim. Bu seçimde yapılan araştırmalar sonucunda, gerek örgüt, gerekse komisyonda sıralamam 3'üncü olarak gitti. Ancak bireysel lobiler, bireysel hırsların da devreye girmesiyle sıralama değişti. Bunlar devreye girmese daha çok vekil çıkartacaktık. Bunlar canımı sıktı ve tepki vermek istedim. Bunun için de adaylıktan çekildim. Ben örgütümün yanındayım. Bu süreçte gerçekten çok olumlu tepkiler aldım. Çok kişi aradı, bana destek verdi. Herkese çok teşekkür ediyorum. Ben Cumhuriyet kadınıyım, Atatürk’ün askeriyim."

SIRALAMAYI BEĞENMEYEN ADAYLIKTAN ÇEKİLİYOR

Milletvekili aday listelerinin açıklanmasının ardından Gaziantep’te 9. sıra adayı olan ve Eski İl Başkanı Nesrin Tuncel adaylıktan çekildi. 7. sıradaki Naci Kılıç, 13. sıradaki Yılmaz Demirdelen ve 14. sıradaki Mehmet Turan Gündoğdu da milletvekili adaylığından çekildi.

Parti yetkileri çekilmeleri doğrularken milletvekili adayları ise parti yöneticilerine tepki gösterdi.

Trabzon’da ise  CHP'nin 4'üncü sıradan milletvekili adayı gösterdiği Ferda Kudunoğlu, adaylıktan çekildi, partisinden de istifa etti.

Toplamda CHP'de 5 kişi adaylıktan çekildi, biri partiden de istifa etti

Editör: TE Bilişim