CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, MYK toplantısının ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Selin Sayek Böke'nin açıklamaları özetle şöyle:

 

UTANÇ ZİNCİRİNİN SORUMLUSU AKP'DİR

 

Maalesef her hafta olduğu gibi yine acılarla başlıyoruz. Yine şehit haberlerimiz var. El Bab'da 4 canımızı kaybettik. Sadece 10 gün içinde terör saldırılarında 59 kişiyi, evladımızı, çocuğumuzu kaybettik. Ardından canı Türkiye'ye emanet olan büyükelçiye suikast düzenlendi. Diplomatlarını ASALA'ya terör vermiş bir ülke olarak Rusya'nın acısını paylaşıyoruz.

 

Bu suikast Sıradan bir olay değil. Ankara'nın kalbinde en güvenlikli olması gereken bölgede bir büyükelçi polis tarafından katledildi. Türkiye kendi ülkesinde diplomatı koruyamadı. büyükelçinin katili bir polis. Katilin canlı ele geçirilmesi gerekirken böyle yapılmadı. Ortaya çıkan utanç zincirinin tek sorumlusu AKP'dir.

 

Böyle bir olay karşısında AKP üst akıl lafına sığındı. Saray rejimi inşa etmek isteyen AKP üst akıl lafına sığındı. Türkiye'de kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Ne diplomatlar, ne bizler. kimse kendini güvende hissetmiyor.

 

MİT SADECE SOSYAL MEDYADA CUMHURBAŞKANINA HAKARET PEŞİNDE

 

Türkiye birden fazla terör örgütünün hedefinde. PKK, IŞİD, FETÖ, Nusra... Uzayıp gidiyor. Ülke sınırları kevgire dönmüş. Ülke cihatçıların geçiş merkezine dönüşmüş. MİT sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret kovalıyor. Ülkeyi yönetenlerin bütün bu çöküşe karşı tek söyledikleri üst akıl. Diplomatlar ölüyor, Gazi Meclis bomlanıyor. Tek bir cevap var: Üst akıl.

 

"SİZ NE İŞE YARIYORSUNUZ"

 

Türkiye başkalarının insafına kaldıysa siz nerdesiniz kardeşim. Taziye dilemek için mi nutuk atmak için mi varsınız. Siz ne işe yarıyorsunuz? Üst akıl hikayesinden bezdik, bu yalandan sıkıldık. Gerçeği tarif etmek zorundayız. Türkiye'nin sorunu üst akıl sorun değildir. AKP'nin aklını yütürmesine neden olan iktidar hırsıdır, Saray rejimidir.

 

"TETİĞİ ÇEKEN İSTER FETÖ İSTER NUSRA..."

 

Tetiği çeken el ister FETÖ, ister Nusra olsun bugünkü tablo AKP'nin bilerek isteyerek yarattığı ideolojik atmosferdir. FETÖ tetiği çekmişse, bela eden yine sizsiniz. Nusra ise cihatçı örgütlere her türlü desteği veren de sizsiniz. Sınır güvenliği ortadan kaldıran sizsiniz. Sorumlu sizsiniz.



Bu ideolojik atmosfer Halep nedeniyle Rusya temsilcilikleri önünde cihat bayrakları açtı. Buna göz yumuldu. 15 yıl önce Türkiyede böyle bir polis olmazdı. Türkiye'ye Suriye'de bedel ödeten AKP'dir.

 

AKP'nin Suriye politikasının iflası resmileşti. Dün yapılan Moskova anlaşması, Suriye politikasının iflasının tescilidir. Madem bu noktaya gelinecekti; neden Türkiye'nin son 6 senesi, saygınlığını heba ettiniz? Neden, ne uğruna?

 

CUMHURİYETİ YOK ETME TEKLİFİ

 

Şimdi de adına başkanlık dedikleri diktatörlük tasarısıyla Cumhuriyet ve rejim hedefte. Meclise getirilmiş olan teklif açıkça rejim değişikliği teklifidir. Diktatörlük önerisidir. Bu diktatör her şeye dokunabilir ama kendisine dokunulmaz. Türkiye'yi tek adama teslim etme teklifidir. Kısacası savaşla ve devrimle kurulmuş bildiğimiz Cumhuriyet'i yok etme teklifidir.

 

KARŞINIZDA MİLYONLARI BULACAKSINIZ

 

Karşısında demokrasisine sahip çıkacak milyonları bulacaksınız. Mecliste mücadele etmeye devam edeceğiz. Gerekirse meydanlarda ve sandıkta. Bu mücadeleyi vermeye devam edeceğiz.

Editör: TE Bilişim