KRT'de Çağlar Cilara'nın stüdyo konuğu olan CHP Milletvekili Eren Erdem, FETÖ'nün 15 Temmuz öncesinden daha güçlü olduğunu, geçmişte FETÖ ile mücadele edenleri cezalandırdıklarını söyledi.

Eren Erdem ihraç edilen polislerin arasında geçmişte FETÖ ile mücadele yürüten kişiler olduğunu da söyledi.

Erdem, Cumhuriyet davasında ise FETÖ'nün dünyaya Türkiye'de muhaliflerin cezalandırıldığı algısını yaratmaya çalıştıklarını belirtti.

Eren Erdem: FETÖ şuanda eskisinden, yani 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür

"Tek kelimeyle FETÖ'nün halihazırda devleti idare ettiğinin en temel göstergesidir. FETÖ şuanda eskisinden, yani 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür. Enis Berberoğlu'nun tutuklanması da FETÖ'nün MİT tırları davasını dünya gündemine sokma operasyonudur, Cumhuriyet Gazetesi üzerinden de FETÖ savcıları FETÖ iddianamesini sulandırma adına operasyon yapmaktadır. Eğer hükümet bu gerçeği bu kadar aleni gördüğü halde ses çıkarmıyorsa FETÖ ile gizli ortaklık kurulmuş, sulh yoluna gidilmiş demektir. Eğer görüp bundan rahatsızlık duyup bir şey yapamıyorsa FETÖ tarafından esir alınmış bir sarayımız vardır. Bunu birkaç örnekle somutlaştırmak istiyorum. Ahmet Şık'ın tutukluluğu bütün dünya kamuoyunda nasıl okundu? Türkiye'de FETÖ adı altında bir cadı avı yapılıyor, cadı avı bağlamında muhalifler FETÖ torbasına dolduruluyor denildi. Bu neye yaradı? Türkiye'nin Ergenekon, Balyoz, Odatv gibi kumpaslarının ortaklarından biri olan FETÖ'nün üzerine doğru gidilmemesini sağladı. FETÖ davası sulandırıldı. FETÖ davası çok absürd bir noktaya geldi. Enis Berberoğlu'nun tutuklanması neye yaradı? MİT tırları dosyasını tekrar dünya gündemine soktu, arkasından bir Katar krizi başladı. Şuanda FETÖ faaliyettedir, çalışma yapmaktadır. Ya saray gizli bir uzlaşma sağlamıştır, yada saray esir alınmıştır."

Eren Erdem: İhraç edilen polisler arasında FETÖ ile mücadele edenler var

"Bu ihraç edilen polislerin içerisinde geçmişte FETÖ ile mücadele etmiş kişiler var. FETÖ'cülerin emniyetteki yapılanması ile mücadele etmiş, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'a kadar ulaşmış kişiler. Şuanda pasifize edilmiş rektörler arasında, isim verebilecek kadar biliyorum, FETÖ ile ilgili zamanın Başbakanına raporlar sunan rektörler FETÖ ile ilgili soruşturma geçiriyorlar. Bu FETÖ'nün kendisi ile ilgili geçmişte faaliyet yürüten kişileri cezalandırdığını gösteriyor. FETÖ Recep Tayyip Erdoğan'ın etrafına hendekler kazıyor. Kazdığı hendeklerin içerisine ayağı kayıp düşecek bir saray sultanı figürü yaratmaya çalışıyor."

Editör: TE Bilişim