CHP’de bir ilk gerçekleşti. “Hata yaptım” diyen Genel Başkan Danışmanı istifa etme kararı aldı. Mansur Yavaş’ın CHP’den adaylığını Twitter hesabından “Mansur Yavaş Ankara'ya hayırlı olsun” sözleriyle duyurduğu için şimşekleri üzerine çeken CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı Şükrü Karaca, istifa etme kararı aldı.   

Habertürk’e konuşan Karaca, “Danışman hata yaparsa istifa eder. Henüz Genel Başkan ile görüşmedim. Ama görüştüğüm zaman istifamı vereceğim. Genel Başkanımı sıkıntıya soktuysam istifa ederim, danışmanın görevi budur”şeklinde konuştu. 

Mansur Yavaş’ın açıklamalarına dayanarak temenni olarak o twit'i attığını ifade eden Karaca, “Tamam o twit'i attım ama sanki Sayın Kılıçdaroğlu, benim üzerimden haber sızdırıyor gibi anlaşıldı. Buna sebep olduğum için Genel Başkanımı daha fazla sıkıntıya sokmamak için istifa ederim. Ben kendi yükümü kimseye taşıttırmam” dedi. 
 
ARTIK BANA SORMAYIN
Mansur Yavaş’ın aday olup olmayacağı konusundaki sorumuza ise Karaca, “İstifa kararı ve açıklamasından sonra Mansur Yavaş’ı bana sormayın”yanıtını verdi.

Editör: TE Bilişim