~~Geleceği Birlikte Kuruyoruz’ temalı toplantılarda teşkilatlara görüşlerini anlatan ve talepleri dinleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yönetimi şimdi seçim stratejisi üzerine çalışma yapıyor. Seçim sürecinde Kılıçdaroğlu’nun 81 ile de gitmesi bekleniyor. İstanbul’da geçen hafta yapılan MYK toplantısında milletvekili aday adayı olmak isteyen il ve ilçe yöneticilerinin 25 Aralık 2014 tarihine kadar istifalarını sunmaları karara bağlanmıştı.


20 İL BAŞKANI İSTİFA EDECEK

Bu karar sonrası parti teşkilatlarında büyük hareketlilik yaşanmaya başlandı. Partililer vekil adayı olabilmek için genel merkezde kulis çalışması yürütürken, olur alanların da görevlerinden istifa etmeye başlayacağı dile getiriliyor. Özellikle istifa ederek milletvekili adayı olmaya bekleyen il başkanı sayısının fazlalığı dikkat çekiyor. İstanbul, İzmir,  Ankara ve  Adana il başkanlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 20 il başkanının istifa etmesi bekleniyor.

 SALICI’NIN YERİNE KARAYALÇIN

CHP kulislerine göre CHP Parti Meclisi için adı geçen ancak aday olmayan İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'olur'unu aldığı konuşuluyor. Salıcı’nın yerine ise Murat Karayalçın ismi gündemde. Parti teşkilatında Karayalçın’a karşı tepki olduğu ikinci formül olarak ise eski İstanbul Milletvekili Çetin Soysal’ın ismi üzerinde durulduğu dile getiriliyor. Ancak Karayalçın’ı parti yönetiminin ‘ağabeyi formülü’ için özellikle istediği dillendiriliyor.

ANKARA, İZMİR VE ADANA

Milletvekili adayı olmak için istifa edecekler arasında İzmir İl Başkanı Ali Engin, Ankara İl Başkanı Necati Yılmaz,  Antalya İl Başkanı Cavit Arı’nın isimleri öne çıkıyor. İstifa edeceği öne sürülen diğer il başkanları ise şöyle sıralanıyor:  Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Burdur İl Başkanı Süleyman Erman,  Ordu İl Başkanı Osman Güngör, Adana İl Başkanı Orhan Sümer,  Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk,  Bursa İl Başkanı Metin Çelik,  Hatay İl Başkanı Servet Mullaoğlu,  Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan,  Samsun İl Başkanı Mehmet Atalay,  Bilecik İl Başkanı Ali Çağatay Karaahmet,  Gaziantep İl Başkanı Mehmet Gökdağ, Giresun İl Başkanı Eşref Karaibrahim,  Tokat İl Başkanı Duran Kum,  Yozgat İl Başkanı Onur Kaytan,  Amasya İl Başkanı Hüseyin Duran ve  Kırşehir İl Başkanı Yılmaz Zengin.

 
Partide karar gereği zorunlu olarak istifa etmesi gereken kişiler arasında ilçe başkanları da bulunuyor. Kurultayda İzmir sandığında en çok oyu alan isim olan İzmir Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan istifa edeceğini ifade ederken  Karşıyaka İlçe Başkanı Dr. Ali Karaege’nin de görevi bırakmaya hazırlandığı dile getiriliyor. İstanbul’dan da bazı ilçe başkanlarının nabız yokladığı dile getiriliyor. Genel merkez, boşalacak il, ilçe ve belde başkanlıkları ile yönetim kurulu üyeliklerine son kurultayda tüzükte yapılan değişiklik doğrultusunda seçim yerine merkezden atama yapacak. Görevlendirilen yeni yönetim ve başkanlarla seçime gidilecek.

 50 İLDE ÖN SEÇİM HAZIRLIĞI

 2015 yılında yapılacak seçimleri hayati önemde gören CHP'nin, aday belirleme stratejisini de teşkilatlar üzerine kuracağı belirtiliyor. Parti kulislerinde adayları belirlerken parti teşkilatlarının ön planda tutulacağı konuşulurken 81 ilin tamamı olmasa bile en azından 50’ye yakın ilde ön seçim ve eğilim yoklaması yapacağı dile getiriliyor. Özellikle parti içinde muhalif olarak bilinen isimlerin aday gösterilmeyerek tasfiye edileceği de dile getiriliyor. CHP’nin 2011 seçimlerinde olduğu gibi Afyon, Amasya,  Artvin, Aydın,  Bolu, Çanakkale, Çorum,  Denizli,  Edirne,  Erzincan, Gaziantep,  Kastamonu, Kırşehir, Kütahya, Manisa,  Nevşehir,  Niğde,  Sivas,  Tekirdağ, Trabzon,  Uşak, Yozgat,  Aksaray,  karaman, Karabük,  Osmaniye, Düzce,  Kırklareli ve  Muğla’nın da aralarında bulunduğu 50’ye yakın ilde ön seçim ve eğilim yoklaması ile milletvekili adaylarının belirlenmesi bekleniyor.

 A TAKIMININ TAMAMI YENİDEN

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeni dönemde mevcut A takımının tamamını yeniden vekil adayı yapması bekleniyor. Partiye yeni katılan ve yönetime giren  Mehmet Bekaroğlu ve  Enis Berberoğlu’nun İstanbul, Selin Sayek Böke ve eski Kamu Güvenliği Müsteşarı Büyükelçi Murat Özçelik'in Ankara’dan milletvekili adayı gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Mevcut parti meclisi üyelerinin büyük çoğunluğunun da büyük oranda milletvekili adayı olacağı belirtiliyor. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun listesini delerek parti meclisine giren ancak Kılıçdaroğlu’nun isteği ile istifa eden İstanbul Milletvekili  aykut erdoğdu’nun da yeniden seçilecek sıradan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Editör: TE Bilişim