CHP'li Emir: Yılmaz Tunç, yargıya talimat vermiş oluyor

CHP'li Emir: Yılmaz Tunç, yargıya talimat vermiş oluyor
CHP'li Emir, Fatih Altaylı'nın tutukluluğuna ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarını eleştirerek, Tunç'un yargıya talimat verdiğini öne sürdü.

CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, gazeteci Fatih Altaylı'nın tutukluluğuna ilişkin Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un açıklamalarına sert tepki gösterdi. Emir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Tunç'un 'yargıya kimse talimat veremez' sözlerinin tutukluluğa itirazın görüldüğü mahkemeye talimat verilmesi anlamına geldiğini savundu. Bakan Tunç'un açıklamalarını 'Saray dekorluğu' olarak nitelendiren Emir, 'neresini düzelteceğiz' diye sorarak, Altaylı'nın tutuklanmasının gerekçelerini sorguladı.

Emir, gazetecinin yaptığı haberlerde tehdit, hakaret veya diktatörlük iddialarının bulunmadığını belirtti. Cumhurbaşkanı'nın daha önce 'ömrüm yettiğince bu görevde kalacağım' açıklamasını hatırlatan Emir, Bakan Tunç'un çabalarının sonuçsuz kalacağını ve gerçeğin ortaya çıkacağını ifade etti.

'Mızrak çuvala sığmıyor' diyen Emir, Altaylı'nın tutukluluğunun siyasi bir baskı aracı olarak kullanıldığını ima etti ve Adalet Bakanlığı'nın bu konudaki açıklamalarının ikna edici olmadığını vurguladı.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.