CHP'li Karabat: Boş koltuktan korkan bir iktidar
Tutuklu gazeteci Fatih Altaylı'nın YouTube kanalına erişim engeli getirilmesine CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat tepki gösterdi. Karabat, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Boş koltuktan korkacak kadar acizlik içinde bir iktidarla karşı karşıyayız!" dedi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, "milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması" gerekçesiyle erişim engeli kararı aldı.
Karabat, açıklamasında iktidarı eleştiriden korkmakla suçladı. "Çürümüş, meşruiyetini kaybetmiş bu iktidarın suçları tel tel dökülürken gazetecilerin hedef alınması korkaklıktır!" diyen Karabat, ülkenin yalanın, çürümenin, hukuksuzluğun ve yandaş medyanın tahakkümüne terk edilemeyeceğini vurguladı. Altaylı'nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan tehdit içerikli sözler sarf ettiği gerekçesiyle tutuklandığı belirtildi.
Karar, gazetecilik özgürlüğü ve ifade özgürlüğü tartışmalarını yeniden alevlendirdi. CHP'nin, erişim engeli kararına karşı yasal yollara başvurma ihtimali bulunuyor. Altaylı'nın avukatları da karara itiraz edebilirler.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.