Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü ne açıklayacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cumartesi günü ne açıklayacak?
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın cumartesi sabahı yapacağı açıklamada PKK’ya “dağdan inin” çağrısı yapması, af düzenlemesi sinyali vermesi ve Demirtaş, Kavala, Atalay gibi isimlerle ilgili kritik mesajlar vermesi bekleniyor.

Gazeteci Fikret Bila, Halk TV yayınında Erdoğan’ın yapacağı açıklamaya ilişkin beklentileri aktardı. Özellikle Erdoğan’ın MHP lideri Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği son görüşmenin, bu konuşmanın içeriği üzerine yapıldığını belirten Bila, “Konuşma metni üzerinde birlikte çalışıldığına dair kulis bilgileri var” dedi.

Bila’nın aktardığına göre Erdoğan’ın açıklamasında “Yeni bir dönem” vurgusunun yapılması bekleniyor. Açıklamanın, PKK'nın temsilî bir silah bırakma töreninin ardından yapılacak olması dikkat çekerken, Erdoğan’ın konuşmasını AKP Genel Merkezi’ndeki özel odasında gerçekleştireceği ve teknik hazırlıkların bu yönde tamamlandığı bildiriliyor.

En büyük beklenti, Erdoğan’ın doğrudan terör örgütü mensuplarına yönelik olarak “dağdan inin” ve “silah bırakın” çağrısı yapması. Bu çağrının aynı zamanda “ülkenize dönün” ifadesiyle toplumsal barış ve demokratik siyasete dönüş mesajı taşıyacağı öngörülüyor.

Açıklamanın içeriğinde “af” düzenlemesine ilişkin ipuçları da aranıyor. Cezaevlerinde bulunan PKK’lılardan yaşlı ve hasta olanların tahliyesi ile başlayacak bir süreçten sonra, genel bir af yasasının gündeme gelebileceği yorumları Ankara kulislerinde yüksek sesle dile getiriliyor.

Fikret Bila, açıklamanın sadece PKK ve af ile sınırlı olmayabileceğini belirterek, AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararlarına da gönderme yapılmasının beklendiğini söyledi. Bila, “Eğer bu kararların uygulanması gündeme gelirse, Selahattin Demirtaş, Osman Kavala ve Can Atalay gibi isimlerin serbest bırakılması ihtimali masada olabilir” dedi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.