Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 44. Muhtarlar Toplantısı’nda konuştu. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, Zeytin Dalı harekatındaki gelişmelerden de söz etti.

Erdoğan, daha önce gerçekleştirilen Zeytinlik harekatına da değinirken, o dönem ABD Başkanı Olan Barack Obama için "Orada bizi aldattı" dedi.

Operayonu Almanya'da protesto eden PKK'lıların Türklere saldırmasına tepki gösteren Erdoğan, müdahale etmeyerek olayı izleyen Alman polisine de tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerinin satır başları şöyle:

Ülkemizdeki 50 bin muhtarımızın tamamıyla bir araya gelene kadar bu toplantılarımızı sürdüreceğiz. Afrin’i teröristlerden temizlemek için başlattığımız ve Zeytin Dalı adını verdiğimiz operasyon başarıyla sürüyor. TSK’ya ait birlikler ile bölgenin asli sahipleri olan Suriyeli kardeşlerimizden oluşan ÖSO unsurları adım adım Afrin’i kontrol altına alıyor. 5 bin tır ve 2 bin uçak dolusu silahla donatılan terör örgütünün son mensubu da etkisiz hale getirilene kadar operasyon devam edecektir. Sınır güvenliğimiz elbette önemlidir ama biz Suriye’deki Arap, Türkmen ve Kürt kardeşlerimizin geleceğini en az kendimizinki kadar önemli görüyoruz.

Artık gözümüzün içine bakıla bakıla bize yalan söylenmesine tahammül etmek zorunda değiliz demiştim. Birileri tabii hemen fitne kazanını kaynatmaya başladı. Gayretlerimizi çarpıtmaya çalışanlar dört bir koldan saldırıyor. Kimi terör örgütlerine yönelik olduğu açık olan bu operasyonu Kürt kardeşlerimize yönelik gibi göstermeye çalışıyor.

Şimdi biz diyoruz ki Afrin’de önce teröristlerin kökünü kurutacağız sonra da orayı yaşanabilir hale getireceğiz. Kimler için, benim ülkemde misafir ettiğimiz Suriyeliler için. Tekrar onları memleketlerine geri göndereceğiz. Sürekli olarak herhalde çadırda, ya da konteynır kentlerde misafir edecek halimiz yok.

"SÖZÜNDE DURMADI, BİZİ ALDATTI"

Zeytin bizim inancımızda çok güçlüdür. Bu aynı zamanda özgürlüklerin de müjdecisidir. İşte biz de bu zeytin dalı olarak kullanırken dedik ki, toparlayalım, kucaklayalım böyle bir özgürlük adımını atalım. Biz Zeytin Dalı operasyonuyla bölgemiz üzerinde farklı amaçları olan güçlerin oyununu bozduk. Bu oyunu boza boza devam edecek, bölgemizi bu musibetten temizleyeceğiz. Bakınız sayın Obama döneminde bizim bir de Zeytinlik hareketi vardı, Obama orada bizi aldattı. O harekat Münbiç'i teröristlerden temizleme hareketiydi. Ama sözlerinde durmadılar. 

ALMANYA'YA TEPKİ 

Dost Almanya’ya bakın. PKK terör örgütü havalimanında bizim vatandaşlarımızı tekme tokat dövüyor ama Alman polisi izliyor. Nasıl oluyor mu? Nereye kadar? Bugüne kadar bunları yuttuk yuttuk. Hep söylenen şey yargı var. Tamam da bu nasıl hukuk? Oradaki yolcunun yol güvenliği yoksa sen nasıl devletsin?

Kardeşlerim bunlar hırsız, bunlar ırz düşmanı, bunlar pos modern haçlı seferinin yeni işbirlikçileri. Bölücü terör örgütünün Suriye’de ele geçirdiği yerlerde hakimiyet kurmak için Arap’ından Türkmen’ine kadar binlerce kişiyi öldürdüğünü bilmeyen mi var? Kendilerinden başka herkesi DEAŞ’lı gibi gösterip beraber çalıştıkları güçlere koordinatlarını verdiklerini biliyoruz.

Zeytin Dalı operasyonu… Zeytin bizim inancımızda çok kutludur. Burada Allah zeytine yemin ediyor. Bu aynı zamanda özgürlüklerin de müjdecisidir. Biz de Zeytin Dalı adını kullanırken dedik ki kucaklayalım, toparlayalım. Böyle bir özgürlük adımını atalım. İşte bu bir samimiyet testidir. Türkiye izlediği politikayla sadece kendi sınırlarını korumakla ve bin yıllık kardeşlerine gövdesini siper etmekle kalmıyor, topyekün insanlık onurunu da kurtarıyor.

Editör: TE Bilişim