Başbakan Binali Yıldırım grup toplantısında konuştu. Başkanlık referandumuna ilişkinde konuşan Yıldırım, eleştirilere yanıt vererek, “Evet Cumhurbaşkanı tek adam olacak doğru. Onu millet seçecek millet. Meclis’te millet adına denetleyecek. Bu kadar açık.” dedi.

"KILIÇDAROĞLU, BU İDARECİLİK BİÇİMİNDEN RAHATSIZSA CHP'NİN BAŞINA İKİNCİ GENEL BAŞKAN SEÇSİN"

'Meclis, işlevsiz kalacak' ve 'tek adam' eleştirileri üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Yıldırım, şunları söyledi: "Tutturmuşlar 'Meclis, işlevsiz kalacak'. Senin keyfin için 2 cumhurbaşkanı, 2 başbakan, 2 belediye başkanı mı çıkaralım; ne diyorsun? Sayın Kılıçdaroğlu, bu idarecilik biçiminden rahatsızsa CHP'nin başına ikinci bir genel başkan daha seçsin. Nasıl olacak, diyorsa bugünlere kol kola gittikleri HDP'ye baksınlar, onları yaptığını yapsınlar. Onlarda nasıl olsa bu uygulama var. Her şeyin bir eşi var. Ne diyor CHP Genel Başkanı? 'Tek adam'. Cumhurbaşkanı, vali, kaymakam, belediye başkanı kendisi. İnsaf kardeşim. Bu kadar da çarpıtma olur mu? Evet, cumhurbaşkanı tek adam olacak, doğru. Onu millet seçecek millet. Meclis de millet adına denetleyecek. Bu kadar açık ve net"

"MESELE SİYASET DEĞİL, MEMLEKET MESELESİ"

Anayasa değişikliği referandumu üzerinden CHP, MHP, HDP ve diğer partilere oy veren vatandaşlara çağrıda bulunan Başbakan Yıldırım, "İlk cemre, havaya düştü. ikincisi suya düştü. Haftaya üçüncüsü de toprağa düşüyor. Dördüncü cemre, 16 Nisan'da sandığa düşecek. Milletin zaferiyle sonuçlanacak. Onlarca ili kapsayan yoğun miting programlarına başlıyoruz. İlk durak Amasya. Buradan CHP'ye, MHP'ye, HDP'ye ve diğer partilere gönül veren bütün vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunuyorum. Mesele, siyaset değil. Mesele memleket meselesi. Mesele sen, ben meselesi değil. Mesele, millet meselesi. Onun için kararınız net, oyunuz 'Evet' olsun" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim