Davutoğlu: Biden Erdoğan’ı terbiye etmek istiyor

Davutoğlu: Biden Erdoğan’ı terbiye etmek istiyor
Karar TV'de Gündem Özel programının konuğu olan Ahmet Davutoğlu, dış politika konusunda hükümete sert sözlerle yüklendi.

Gazeteciler Taha Akyol ve Elif Çakır‘ın sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi lideri, ABD Başkanı Joe Biden‘ın Erdoğan’ı terbiye etmek istediğini söyledi.

Biden, “Ben seni ancak bunun için ararım başka bir şey için aramam” mesajı verdi.

Akyol’un “Türkiye’nin Washington büyükelçisi neden 3 aydır itimatnamesini sunamadı?” şeklindeki sorusunu yanıtlayan Davutoğlu, “Amerikan sisteminin nasıl işlediğini kısaca anlatayım, biz daha önce ta 2008 seçimlerinde gidip 2 tarafın ekiplerine de Türk dış politikası konusunda brifing verdik, Türkiye’nin öncelikleri anlatıldı ve bir geçiş süreci hazırlandı. Obama kazandıktan sonra gidip Türkiye’nin kaygıları budur, düşünceleri budur hepsini anlattık. Bunların hiçbiri yapılmadı şimdi. Ve Biden şu hınçla geldi iktidara, Tayyip Erdoğan ve ekibi açık bir şekilde damatlar üzerinden Trump’a angaje oldu. Biden zaten böyle bir önyargıyla göreve gelmiş ve kendisine gidip kimse ekibine teknik süreçle ilgili bir şeyler anlatmamış. Biden telefonda bekleterek Erdoğan’ı cezalandırmak ve “terbiye etmek” istiyor. Bilinçli bir şekilde telefonu 23 Nisan’da açtı. 24 Nisan açıklaması öncesinde, “ben seni ancak bunun için ararım başka bir şey için aramam” mesajı verdi. Tabi elimde kayıt yok ama tahmin ettiğim, o telefonda söylendi. Tayyip bey için en önemli mesele Biden ile şahsi ilişki kurabilmek. Ermeni meselesi ikinci. Biden Türkiye’yi F-35 projesinden de çıkarttı, güven mektubunu da yaptırım olarak bekletiyor. Belki de gerçekten diplomatik süreçlerde yavaşlık olabilir ama bekletiyor da olabilir. Bir kere teslim olursanız, hep olursunuz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.