Davutoğlu'ndan Erbakan'a ziyaret: Yeni anayasa tartışmaları ve Kuzey Irak değerlendirmesi

Davutoğlu'ndan Erbakan'a ziyaret: Yeni anayasa tartışmaları ve Kuzey Irak değerlendirmesi
Ahmet Davutoğlu, Fatih Erbakan'ı ziyaret ederek Kuzey Irak değerlendirmesi yaptı ve yeni anayasa tartışmalarında insan haklarına dayalı bir anayasanın önemini vurguladı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ı ziyaret etti. Davutoğlu, ziyaret sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında, Kuzey Irak'taki Süleymaniye Forumu'na katılımını ve bölgedeki çeşitli siyasi liderlerle yaptığı görüşmeleri anlattı. Davutoğlu, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif ile Irak Kürdistan Bölgesel Yönetim Başkanı Neçirvan Barzani, KDP Başkanı Mesut Barzani, Başbakan Yardımcısı Kubat Talabani ve Irak Türkmen Cephesi Başkanı'nın da aralarında bulunduğu birçok kişiyle görüştüğünü belirtti.

Davutoğlu, Kuzey Irak ziyaretinin 12 Mayıs'taki PKK'nın kendini fesih kararının hemen sonrasında gerçekleşmesinden dolayı gündemin ana temasının bu konu olduğunu vurguladı. Türkiye'de 22 Ekim'den beri devam eden süreci değerlendiren Davutoğlu, iktidar ve muhalefet partilerinin bu süreçteki rollerini ve sorumluluklarını ele aldı. Görüşmelerde, Kuzey Irak'taki izlenimlerini muhalefet liderleri Özgür Özel ve Ali Babacan ile paylaştığını ve önümüzdeki günlerde Saadet Partisi ve Demokrat Parti genel başkanlarıyla da görüşeceğini açıkladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı ve Bahçeli'ye de bir mektup göndererek gözlemlerini ileteceğini belirtti.

Yeni anayasa tartışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, "darbe anayasasını değiştirelim" fikrini her zaman desteklediğini ifade etti. Ancak, iktidardan gelen sinyallerin insan haklarına dayalı bir anayasa fikrinden ziyade, mevcut iktidarın gücünü daha da pekiştirmeye yönelik olduğunu savundu. Davutoğlu, Cumhurbaşkanı'nın yeniden seçilmesini sağlayacak bir anayasa yönünde sinyaller gelmesi durumunda, Gelecek Partisi'nin pozisyonunun açık ve net olacağını vurguladı. İnsan haklarına dayanmayan ve otoriter rejimleri daha da otoriterleştirecek anayasa değişikliklerini Türkiye'ye ihanet olarak gördüklerini belirtti.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.