Dervişoğlu: İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevini üstleniyorum

Dervişoğlu: İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevini üstleniyorum
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Hasan Toktaş hakkında ortaya atılan cinsiyetçi mesaj iddiaları nedeniyle teşkilat başkanlığı görevini geçici olarak üstlendi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, parti teşkilat başkanı Hasan Toktaş hakkında ortaya atılan iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Sosyal medyada ve basında yer alan, Toktaş'a ait olduğu iddia edilen ve CHP'li Asu Kaya'yı hedef alan cinsiyetçi bir WhatsApp mesajı nedeniyle parti, konuyu araştırıyor.

Dervişoğlu, Genel Sekreter Uğur Poyraz ve Hukuk-Seçim ve Parlamento İlişkileri Başkanı Hakan Şeref Olgun'u hukuki sürecin takibi, inceleme ve araştırma yapması için görevlendirdiğini belirtti. Ayrıca, hassasiyetlerini göstermek amacıyla, ilgili kurullar gerekli çalışmayı tamamlayana kadar İYİ Parti Teşkilat Başkanlığı görevlerini bizzat üstleneceğini açıkladı.

Dervişoğlu, Toktaş'ın yaptığı açıklamaya da değinerek, 'Sayın Hasan Toktaş’ın yaptığı açıklama nazarımda muteberdir' ifadesini kullandı. Ancak, konunun hassasiyeti nedeniyle bu görevi geçici olarak devralma kararı aldığını vurguladı. Toktaş ise, kendisine ait olduğu iddia edilen mesajın kurgu olduğunu ve ifadelerin kendisine ait olmadığını savunmuştu.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.