Destici: PKK'nın Silah Bırakma Kararı Sorgulanmalı, Samimiyet Şüpheli

Destici: PKK'nın Silah Bırakma Kararı Sorgulanmalı, Samimiyet Şüpheli
BBP Genel Başkanı Destici, PKK'nın silah bırakma kararını sorgularken, samimiyetten şüphe duyduğunu ve sürecin tam bir barış için örgütün tüm unsurlarının silah bırakması gerektiğini belirtti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, terör örgütü PKK'nın silah bırakma ve fesih kararını değerlendirdi. Destici, Diyarbakır'da düzenlediği basın toplantısında, sadece sözün yetmediğini, eylemlerin görülmesi gerektiğini vurguladı. Bu sürecin BBP tarafından sorgulandığını, kabul edilmediğini değil, sorgulandığını belirtti.

Destici, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan'ın güvenlik korucularına yönelik eleştirilerine sert tepki gösterdi. Korucuların terörle mücadeleye büyük katkı sağladığını, onlara saygı duyulması gerektiğini ve herhangi bir olumsuz ifadenin kabul edilemez olduğunu dile getirdi. Bakırhan'ın açıklamalarının bölgede huzursuzluk yaratmaya yönelik sahtekar ve ikiyüzlü bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

PKK'nın kararının Türkiye için büyük bir zafer olduğunu belirten Destici, sınırlar içinde terör örgütüne mensup neredeyse hiç terörist kalmadığını söyledi. Ancak, PKK'nın kongre kararında Lozan Anlaşması'na yönelik ifadelere tepki göstererek, bu ifadelerin Türk milletine ve devletine hakaret olduğunu belirtti. Destici, sürecin samimiyetini sorguladı ve silahların bırakılmasının ve örgütün tüm unsurlarıyla birlikte kendini feshetmesinin önemini vurguladı. Tüm bu gelişmelerin ardından demokratik bir zeminde herkesin siyaset yapabileceğini ancak sürecin tam anlamıyla bir barış ve kucaklaşma süreci olabilmesi için PKK'nın tüm yapılarıyla silah bırakması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak:ANKA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.