Destici: Terörü asla meşru görmedik

Destici: Terörü asla meşru görmedik
BBP Genel Başkanı Destici, terörü asla meşru görmediklerini belirterek, terör örgütlerinin silahlarını bırakması çağrısı yaptı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Samsun'da düzenlenen İl Teşkilat Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terör örgütlerini ve uzantılarını hiçbir zaman meşru görmediklerini vurguladı. 40 yıldır ülkeye büyük acılar yaşatan ve binlerce insanın ölümüne neden olan terör örgütlerinin eylemlerini kınadı ve bu örgütlerin silahlarını bırakıp kendilerini feshetmesi gerektiğini belirtti.

Destici, BBP'nin terör ve şiddete karşı tavrının değişmeyeceğini, terör örgütlerinin silahlarını bırakana ve kendini feshedene kadar aynı tavrı sürdüreceklerini açıkladı. PKK'nın uzantı örgütlerinin silah bırakmak yerine varlığını güçlendirdiğini, binlerce silahlı militanı, Amerika'dan aldığı silahları, kendi bayrağını ve marşını, kontrol ettiği bölgeleri olduğunu hatırlattı. Suriye yönetimine tabi olmadıklarını ve Suriye hükümetini tanımadıklarını belirten PYD elebaşının açıklamasını da hatırlattı. Destici, PKK'nın silah bırakmadığı sürece, 'PKK silah bıraktı' iddiasını kabul etmeyeceklerini ifade etti.

Gazze'deki durumu da değerlendiren Destici, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı ve Amerika Birleşik Devletleri'nin İsrail'e olan desteğini çekmesi gerektiğini söyledi. Amerika'nın ateşkes ve barış çağrılarına rağmen İsrail'e silah ve para desteğini sürdürmesini eleştirdi. Ayrıca, LGS sınavıyla ilgili ortaya atılan iddialara ilişkin olarak, iddialara ciddiyetle cevap verilmesi, gerekli incelemelerin yapılması ve öğrencilerin haklarının korunması gerektiğini vurguladı. CHP'nin imam hatip liselerine yönelik eleştirilerini de eleştirerek, imam hatip düşmanlığının devam ettiğini ve iktidara gelmeleri halinde imam hatipleri kapatabileceklerini söyledi. Toplantı, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.