~~MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli gezisi dönüşünde bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Tarihten gelen sorunlara çözüm önerisinde bulunan Bahçeli, "Çocukların adını Yavuz İsmail koysunlar. İsmail Selim de olabilir. Böylece toplumda kaynaşma sağlanabilir" dedi.

Tunceli'ye ilk kez 1979 yılında asistan olarak gittiğini, bu ziyaretin ikinci olduğunu belirten MHP Lideri "O zaman üniversitedeydim; Asistanlar Derneği Başkanı'ydım. Fırat Üniversitesi'nin bir toplantısı vardı o zaman gitmiştim" dedi. Bahçeli Tunceli'yi çok değişmiş bulduğunu kaydederek "Özellikle imar açısından. Siz de gördünüz, Tunceli çok güzel bir yer. İki görüntü vardı. Biri dağlar, bir de dağların suya yansıması. Suya yansıması ikinci bir dağ görüntüsü oluşturuyordu. Çok güzel bir yer. Tabii kaybedilmemesi gereken bir yer. Bunu bu vesileyle bir kez daha görmüş olduk" diye konuştu.

"SÖZLÜĞE BAKSINLAR"

Bahçeli, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Tunceli Üniversitesi'nin adının Munzur olarak değiştirileceği yönündeki açıklamasını da eleştirerek "Onun bir anlamına bakmak lazım. Sözlüğe baksınlar ne anlama geldiğini" dedi.

MHP Lideri, Tunceli'de esnaf ve cemevi ziyaretlerinin iptal edilmesini şöyle değerlendirdi:

"Bizim, Alevilikle ilgili açıkladığımız 10 maddelik önerimiz ortada. Bunu okusalar burada bizim Alevilerle ilgili bir meselemiz olmadığını görürler. Tunceli'de tek cemevi var. Biz bu sorunların çözülmesi için önerilerimizi ortaya koyduk. Onlar bizi kabul etmiyorsa bu bizim yaklaşımımızı değiştirmez, yeter ki onlar huzurlu olsun."

ÇÖZÜMÜN ADINI KOYDU

Partililerden gelen, "Bebeğimiz oldu, adını ne koyalım?" yönündeki sorulara, bir süredir "Yavuz İsmail koyun" yanıtını verdiğini belirten Bahçeli, topluma da bu yönde bir çağrı yaptı. Bahçeli, "Bu konuda geçmişten gelen tartışmaların aşılması için genç kuşaklara da görev düşüyor. Kaynaşmanın sağlanması için ben bir öneride bulunacaktım. Bundan sonra çocuklara Yavuz İsmail adı birlikte verebilirler. Yani, Yavuz Selim ve Şah İsmail. Bu, İsmail Selim de olabilir. Bu şekilde artık toplumda kaynaşma sağlanmalı" dedi.

"FİNALİ YAPARIZ"

Bahçeli, Seyit Rıza meselesinin tam anlaşılabilmesi için Rus arşivlerinin açılması gerektiğini belirterek gerçeklerin ancak bu şekilde ortaya çıkabileceğini vurguladı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Davutoğlu'na yaptığı Dersim'le ilgili açık oturum çağrısı hatırlatılan MHP Lideri "Siz de böyle bir açık oturuma katılır mısınız?" sorusu üzerine, "İkisi bir çıksın da bakalım kim kazanacak. Biz finali yaparız artık" dedi.

"KIRIK KALBE UZANAN OK"

Bahçeli, MHP'nin büyük kongresinde "Türkiye'nin kalbi burada atıyor" ana sloganının kullanılacağını, figür olarak da "içinde Türkiye'nin olduğu kırık parçalanmış bir kalp ve ortasına uzanan bir ok"un belirlendiğini açıkladı. Bahçeli, "İl kongrelerimiz yeni yılla birlikte başlıyor. Bu kalp atmalı Türkiye'nin birlik ve bütünlüğü için atmazsa bu kalp durursa o zaman felaket olur" dedi.

17-25 ARALIK HAFTASI

Bahçeli, 17-25 Aralık'ı yolsuzlukla mücadele haftası ilan edeceklerini belirterek "Bu 9 günlük sürede 9 önemli kentimizde arkadaşlarımız konferanslar verecekler. Yolsuzluğu anlatacaklar, neden kaynaklandığını iktidarı nasıl sardığını detaylı bir şekilde anlatacaklar ve tabii ki yolsuzlukla mücadelenin zorunluluğunu da dile getirecekler. Bu süre içinde yolsuzluğu ve iktidarın yolsuzluk olaylarını da anlatan el kitapçıkları basılıp dağıtılacak, ilanlar ve reklamlar verilecek" bilgisini verdi

Editör: TE Bilişim