Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın, ittifak çalışmaları çerçevesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Beştepe’de kabul edildiğini iddia eden yerel bir haber sitesinin haberini DP Genel Başkanı Uysal yalanladı.

Telefonla ulaştığımız Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal konu ilgili şu açıklamayı yaptı "Tek cümle, her tarafı gerçek dışı Cumhurbaşkanıyla görüşmem ne bundan beş sene önce ne şimdi olmamıştır. Bu haber gerçek dışıdır. Cumhurbaşkanıyla görüşmem olmamıştır." dedi.

Öte yandan Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'a yakınlığı ile bilinen İYİ Parti Eski İl Başkan Yardımcısı Hakan Ermemiş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda " Biraz önce Demokrat Parti Genel Başkanı değerli dostum Gültekin Uysal Bey ile telefonda konuştum değerli haber sitesi sahibi arkadaşıma ulaşan haber mutlaka kendince ciddi bir kaynaktan gelmiştir lakin ; samimiyetine, ciddiyetine ve bugüne kadar ki taviz vermez duruşuna şahit olduğum Gültekin Beyin bu konulara yorumu : " sadece safsatadan ibarettir " Hakan konuşulanlar Cumhurbaşkanı ile bir kez dahi görüşmem olmamıştır.
Gültekin Bey hala " hayır " bloğunun özgül ağırlığı çok fazla olan en büyük aktörlerinden biridir."
dedi.

Kaynağı belli olmayan haberde "Gültekin Uysal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan bakanlık talebinde bulunduğu, yapılan görüşmelerde şimdilik tam mutabakat sağlanmamış olsa da Gültekin Uysal’ın Süleyman Soylu’dan boşalacak İçişleri Bakanlığı’na talip olduğu öne sürüldü. Seçimden önce Gültekin Uysal’a bakanlık verilmesine sıcak bakmayan Erdoğan, öncelikle ittifak protokolünün imzalanmasının daha isabetli olacağını belirtti. İkili arasında yapılan görüşme, önümüzdeki günlerde kamuoyuyla resmen paylaşılacak." denildi.

Editör: TE Bilişim