KRT Haber Müdürü Çağlar Cilara'nın konuğu olan Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de sivilleri öldürdüğü yönündeki iddialara tepki gösterdi.

DP lideri Uysal, "Fransa'nın Türkiye'ye karşı düşmanca tutumlarını biliyoruz. İnsanlığın yüzünü kızartacak zulümleri icat etmiş, başta Fransa olmak üzere kimi batılı ülkelerin Türkiye'ye vereceği ders yok. Türk Silahlı Kuvvetleri de, hükümeti de, devleti de bütün unsurlarıyla beraber orada bir tane Suriyeli vatandaşın bile burnunun kanamaması için şehitler vermiştir" dedi.

İsrail'in Filistin'de insanları hunharca katlettiğini hatırlatan Uysal, sivilleri öldürmenin bizim genetiğimizde olmadığını ifade etti. Uysal, zaman zaman Türkiye'ye karşı haksız ithamlarda bulunulduğunu belirterek, Türkiye'nin hiçbir şekilde bunları kabul etmeyeceğini söyledi. 

Muhalefet partilerini de uyaran Uysal, iktidarı zedelemek için muhalefet partilerinin terör örgütü PKK tezlerini savunduklarını söyledi. 

Uysal, "İktidara muhalefet etmek başka bir şey, Türkiye'ye, Türkiye'nin menfaatlerine, TSK'ya, Türkiye'nin tezlerine muhalefet eder hale gelmek başka bir şey. O ayrımı yapmak mecburiyetindesiniz" dedi. 

Uysal, Türk Silahlı Kuvvetleri şehit verirken, mücadele ederken, Türkiye'nin tarihte hiçbir şekliyle böyle bir ithamı haketmeyecek bir cihanşümul iddiaya sahip millet olduğunu, Türk devletinin hiçbir noktada sivilleri katlettiğini kimsenin iddia edemeyeceğini söyledi.

Editör: TE Bilişim