CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun cılız itirazı karşısında YSK önünde çarpıcı açıklamalar yapan Ümit Özdağ "Önce dürüst seçim istiyoruz. Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu bu gün ortasında oyun kurallarını değiştiren kararı kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz de. Sandıkların yüzde 60'ına yakın itiraz var. Kimse itirazlar sonuçlanmadan balkon konuşması yapmasın. Halk indirir" dedi. 

Özdağ, Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu ve Isparta Milletvekili Nuri Okutan, YSK Başkanı ile görüşmek üzere YSK binasının önüne gitti. Burada bir açıklama yapan Özdağ, "Herkes halkın attığı gerçek oyun ne olduğunu öğrenecek. dedi.

Öte yandan yandaş ve yalak medya çılgınlar gibi kutlamalar yaparken, Özdağ ve Akşener'in Fox Tv'ye bağlanarak durumu açıklamaları YSK başkanının açıklama yapmasına sebep oldu. 

Özdağ Fox Tv canlı yaıyına bağlanarak  CHP’nin sandıkların yüzde 60’ına itiraz ettiğini açıkladı. Özdağ itirazın nedeni olarak ise mühürsüz seçim pusulalarını gösterdi ve “YSK’nın bu kararı kabul edilemez” dedi.

Akşener ise “Ben de 2 konu için sizinle irtibat kurmaya çalıştım. Birincisi sayın Ümit Özdağ'ın söylediği bu mühürsüz oy pusulalarıyla ilgili… Bu bir skandal! YSK'nın bunu kabul etmesi büyük bir skandaldır. Bu konu üzerinde iki milletvekili arkadaşımız YSK'da ve gereken itirazları yapıyorlar.”

YSK’NIN SONUÇLARIYLA AA’NIN SONUÇLARI FARKLI

Diğer taraftan YSK bünyesinden aldığımız bilgi henüz çıkan sonuçları YSK girilmemiş durumda. Anadolu Ajansı manipülasyon yapıyor. Yazıklar olsun hepimizin vergisiyle hareket eden devlet kurumu olan Anadolu Ajansı açıkça manipüle ediyor sonuçları.

YSK’daki son sonuçlara göre hayır %52, 'evet' ise %48 olarak gözüküyor.  

Sandıkların başında hiçbir müşahidin ayrılmaması gerektiğini ifade etmek için aradım.

Henüz YSK'da açılan sandıkların verilerinin girilmesi bitmediği için dolayısıyla sonucun ne olacağı hakkında kimsenin hiçbir bilgisi yok. Şu ana kadar girilen verilerin sonuçlarını söyledim ben. Bu bilgiler, şu anda YSK'daki iki milletvekili arkadaşımızın söylediği bilgilerdir."dedi.

Editör: TE Bilişim