Bugün Türkiye genelinde iller bazında ve Ankara'nın birçok ilçesinde ve semtinde Elektrik Kesintisi olduğunu dile getiren Tanrıkulu, "Günlük hayatı ciddi derecede olumsuz olarak etkileyen elektrik kesintisinin sebebinin kamuoyu ile paylaşılması gerekmektedir." dedi. Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

- 31.03.2015 tarihi itibariyle Türkiye genelinde iller bazında ve Ankara'nın birçok ilçesinde ve semtinde elektrik kesintisi olmasının sebebi nedir?

- Günlük hayatı ciddi derecede olumsuz olarak etkileyen elektrik kesintisinin Türkiye'ye maliyeti ne kadardır?

- Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK), 7 Haziran seçimlerine iki ay kala aldığı "sandık kursu" kararı akabinde, YSK, valiliklere gönderdiği yazı ile sandıklarda görev alacak kişilere kurs verilmesini istemişti. Kamu görevlilerinin bazı uygulamaları nedeniyle kurslar için Ankara'da "kedi kursu" tanımlaması yapılmıştı. Seçimlere yaklaşık 2 ay kala Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintileri, seçim günü yaşanabilecek bir elektrik kesintisinin normal bir kesinti olabileceği algısı yaratılması için midir?

- Bugün Türkiye genelinde iller bazında ve Ankara'nın birçok ilçesinde ve semtinde yaşanan elektrik kesintisinin kayıp kaçak bedeller ile ilgili olduğu iddiası doğru mudur?

- Kayıp kaçak bedellerinin vatandaşa yansıtılmasının gerekçesi nedir?

- Türkiye'de 2010-2015 yılları itibariyle elektrikte kayıp kaçak oranı yüzde kaçtır?

- 31.03.2015 tarihi itibariyle Türkiye genelinde hangi illerde elektrik kesintisi yaşanmıştır?

- Türkiye'de bugün yaşanan elektrik kesintisinin sabotaj sebebi ile olduğu iddiası doğru mudur?

Editör: TE Bilişim