IMG_2964
Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından düzenlenen “Engelsiz İstanbul, Engelsiz Türkiye” temalı istişare toplantısı, Yıldız Teknik Üniversitesi Rumeli Hisarı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen kahvaltıyla gerçekleştirildi.
IMG_2969
Engellilerle ilgili sivil toplum kuruluşlarının başkan, yöneticileri ve mensuplarının davetli olduğu programda, TBMM Başkan Vekili ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Meral Akşener, Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ruhsar Demirel, Genel Başkan Yardımcımız ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Atila Kaya, Genel Başkan Yardımcımız ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Celal Adan, MHP İstanbul İl Başkanımız Sayın Mehmet Bülent Karataş katıldılar.
IMG_2923
Açılış konuşmasını yapan Engellilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcımız Bahattin Şengül bugün yapılan istişare toplantısının amacından ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin bu doğrultudaki hedeflerinden bahsetti. İl Başkan Yardımcımız Bahattin Şengül’den sonra konuşma yapan İl Başkanımız Sayın Mehmet Bülent Karataş “Bilindiği üzere her yıl ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası olarak değerlendirilmektedir. Bugünlerde engellilik meselesi ve engelli insanlarımızın karşı karşıya bulundukları problemler gündeme gelmekte ve ne yazık ki genellikle yılın geri kalan dönemlerinde engelli vatandaşlarımız görmezden gelinmektedir. Bu dönemsel şekli yaklaşım sebebiyledir ki; Engelli insanlarımız toplum hayatı içerisinde yeterince yer alamamaktadırlar. Doğuştan yahut sonradan çeşitli sebeplerle meydana gelen engellilik tabi bir durumdur. Lakin engellilerin zor şartlar içerisinde hayatlarını sürdürmek durumunda bırakılmaları normal ve kabul edilebilir bir husus değildir. Milletimizin her kesiminin olduğu gibi bu insanlarımızın da ümidi ve çaresi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. Parti programımızda yer aldığı şekli biz öncelikle engelli vatandaşlarımızın toplumla bütünleşmesini, başkalarının desteği olmaksızın hayatlarını sürdürebilmelerini, her türlü fiziki ve hukuki engelin ortadan kaldırılmasını tıbbi ve mesleki rehabilitasyonun yapılmasını hedeflemekteyiz.” dedi. IMG_3015IMG_3033

Engellilerimizin;

-Ulaşım, trafik, güvenlik ihtiyaçlarının karşılanması,

-Eğitim, eğlence, alışveriş, spor, park gibi alanların tanzimi,

-Kamu imkanlarından yararlanmada, işgücü piyasasına katılımda fırsat eşitliği,

-Konutların, işyerlerinin ihtiyaçlarına uygun olarak yapılanması,

-Çalışmalarına uygun istihdam alanlarının hazırlanması,

-Yerel yönetimleri tedbire zorlayıcı mevzuat değişiklikleri,

-Kendilerinin ve yakınlkarının sosyal, ekonomik ve sağlıklı desteklerinin arttırılması,

-Engele neden olan sağlık sorunlarının tedavisi ve ortadan kaldırılması,

-Toplum sağlığı ve engellilik konusunda duyarlılığı arttırmak için çalışmalar yapılması,

-Engelli vatandaşlarımızın da her birey gibi bağımsız, aktif ve üretici hale getirilmesi,

-Toplumsal hayatta ve ilişkilerde daha görünür ve katılımcı olmalarının sağlanması ve elbette ki kendilerini ifade edebilmelerinin zemininin hazırlanması ivedilikle ve sistemli bir şekilde düzenlenmesi gereken hususlardır.

Sayın Genel Başkanımızın veciz bir şekilde ifade ettiği gibi insanlığımızda, maneviyatımızda, millet ve vatan sevgimizde, doğruya ve Hakk’a bağlılığımızda herhangi bir engel olmadıktan sonra diğer tüm pürüzleri, müşkülleri etkisiz hale getireceğimize canı gönülden inanıyorum.” dedi.IMG_3146

İl Başkanımızın ardından, MHP Genel Başkan Yardımcımız ve İstanbul Milletvekilimiz Sayın Celal Adan ve MHP Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ruhsar Demirel de konuşma yaptı. Uzun zamandır Milliyetçi Hareket Partisi’nde aile, kadın ve engellilerle ilgili çalışmalar yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Ruhsar Demirel, “Eğer gözlük icat edilmeseydi, ben bunu takıyor olmazdım. Aslında ben de görme özürlüyüm. Bana ‘neden engellilerle bu kadar ilgilisin, çocuğun mu engelli?’ diye soruyorlar, bende onlara şöyle cevap veriyorum: “Neden böyle söylüyorsunuz, illaki başımıza gelmesi mi gerekli? Şu köşeyi dönünce başımıza ne geleceği belli mi? Engel demek görmemek, duymamak demek değil; gönüllerde engel olmasın yeter.” şeklinde konuştu.
IMG_3093IMG_3113
Toplantının sonunda saygıdeğer milletvekillerimiz ve İl Başkanımız katılım gösteren engelli vatandaşlarımızın masalarını tek tek gezerek sorunlarını birebir dinlediler. 100’ün üzerinde konfederasyon, federasyon ve dernek başkan ve yönetim kurulunun bir araya geldiği toplantıda engelli vatandaşlarımızdan söz almak isteyen misafirler de istişare toplantısının amacına binayen görüşlerini ve taleplerini beyan ettiler.

IMG_3159IMG_3196IMG_3293

Editör: TE Bilişim