Erbakan ve Ağıralioğlu'ndan Bahçeli'nin açıklamasına tepki
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Anahtar Parti Genel Başkanı Yavuz Ağıralioğlu'nu Ankara'da ziyaret etti. Görüşmeye, her iki partiden üst düzey yetkililer de katıldı. Yaklaşık bir saat süren görüşme sonrası, iki lider ortak bir basın açıklaması düzenledi.
Toplantıda, Türkiye'nin mevcut siyasi ve ekonomik durumunun yanı sıra, ülkenin karşı karşıya olduğu sosyal ve ahlaki sorunlar ele alındı. Ağıralioğlu, farklı siyasi görüşlere sahip isimlerin bir araya gelerek istişare etmesinin önemini vurgulayarak, daha güçlü ve refah bir Türkiye için ortak mücadele etme kararlılığını dile getirdi. Erbakan da görüşmenin olumlu ve verimli geçtiğini belirterek, millet ve ülke için çalışmaya devam etme sözü verdi.
Ayrıca, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı yardımcılarıyla ilgili açıklamasına da değinildi. Erbakan ve Ağıralioğlu, Bahçeli'nin önerisinin ayrıştırıcı olduğunu ve Türkiye'nin birlik ve beraberliğine zarar verebileceğini ifade etti. Her iki lider de, vatandaşların mezhep ve ırk ayrımı gözetmeksizin değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu tür açıklamaların talihsiz olduğunu belirtti. Ağıralioğlu, gazeteci Fatih Altaylı ile ilgili yaşanan yanlış anlaşılmayı da düzeltti ve kamuoyunda oluşan olumsuz algıyı gidermeye çalıştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.