Cumhurbaşkanı'nın bozkurt işareti yapmasi dikkat çekti.

Erdoğan, konuşmasında terörle mücadele konusunda kararlı olduklarını belirtip, "Tek millet, tek bayrak , tek devlet, tek vatan" dediği sırada önce 'bozkurt' işareti yaptı. Ardından da 'rabia' işareti yaptı.  Erdoğan, Afrin harekatıyla ilgili olarak, "İlerleyişimiz devam ediyor, sınırımızda terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz, güvenlik güçlerimiz gereğini yapıyor" ifadelerini kullandı.

ETKİSİ HALE GETİRİLEN TERÖRİST SAYISINI AÇIKLADI

Afrin’de etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3 bin 195 olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Malum bu ara aynı zamanda Afrin’deki ilerleyişimiz devam ediyor. Sabah itibariyle teröristlerin 3 bin 195’i etkisiz hale getirilmiştir. Herhalde şimdi çok daha ilerlemiş vaziyette. Afrin’e doğru ilerliyoruz. Burada bir terör koridoru oluşturmak istediler. Biz buna müsaade etmeyeceğiz dedik fakat dinlemediler. Bunlar Türk’ü, Türk milletini ve Türk Silahlı Kuvvetlerini bilmiyorlar. Güvenlik güçlerimiz hep birlikte onlara gereğini yapmaya başladı. Şu an itibariyle Afrin’de eğer komuta kademesi sefer görev emri gelsinler dedikleri zaman önce ben sonrada siz beraber yürüyeceğiz. Zira büyük bir şeye inanıyoruz. O da şehadet. Başkalarında böyle bir şey var mı yok. Bizim inancımızda bu var. O makam Peygamber’e en yakın makam. İşte bu makama inananlar şu anda yürüyor" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere gittiği Mersin'de, kendisini karşılayan kalabalığa hitap ediyor. Erdoğan'ın konuşması:

Afrin'deki ilerleyişimiz devam ediyor. Teröristlerden 3195'i bu sabah itibarıyla etkisiz hale getirilmişti. Herhalde şimdi çok daha ilerlemiş vaziyette. Ve Afrin'e doğru ilerliyoruz. Burada bir terör koridoru oluşturmak istediler.

("Reis bizi Afrin'e götür" sloganları üzerine) Sefer görev emri geldiği zaman önce ben sonra hep beraber gideceğiz. Çünkü biz şehadete inanıyoruz.

E-DEVLET PERSONEL SEFER GÖREV EMRİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Askerliğini yapmış kişilerin ihtiyaç duyulması halinde askere yeniden alınmasının mümkün olduğu durum bu yurttaşların sefer görev emrinlerinde, hangi birliğe katılacaklarını da açıklıyor. İşte sefer görev emri nedir? Nasıl sorgulanır? sorularının yanıtı ve E-Devlet sefer görev emri tebliği sorgulama ekranı…

Askerlik Şubesi başkanlığına bizzat müracaat ederek veya PTT şubelerinden alınabilen e-Devlet şifresi ile www.turkiye.gov.tr internet adresinden de öğrenilebiliyor.

Editör: TE Bilişim