Taraf gazetesinde "Sivilleşen MGK'nın ilk planı Gülen'i bitirmek" başlıklı haberle birlikte yayınlanan 2004 yılı Milli Güvenlik Kurulu'na ilişkin bir belge Türkiye gündemine bomba gibi düştü.

Hükümetle cemaat arasında dershane tartışmalarıyla birlikte başlayan gerilim, Erdoğan ve Abdullah Gülün'ün de imzasının bulunduğu belgenin yayınlanması ile farklı bir noktaya taşındı. Hükümet-cemaat gerilimiyle ilgili farklı yorumlar yapılırken 12 Eylül referandumundan önce yapılanMGK toplantısında Erdoğan'ın Şener ERuygur 'u azarladığı ortaya çıktı.

CEBİNDEN ÇIKARDIĞI KAĞIDI OKUMAYA BAŞLADI

Emekli Jandarma Genel Komutanı Uygurun'un katıldığı son Milli Güvenlik Kurulu Toplantısı'dır. Dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Eruygur'a söz verilir. Herkes, Şener Eruygur'un selamlama ve veda konuşması yapacağını beklerken olanlar olur. Şener Eyuygur, cebinden çıkardığı kağıdı okumaya başlar.

ERDOĞAN'DAN ERUYGUR'A: KES LAN!

Kağıtta; iktidarın, gericilere, yobazlara nasıl iltimas geçtiği, cemaatlere nasıl kol kanat gerdiği, irticanın bu hükümet zamanında nasıl kök saldığı gibi ifadeler yer alıyordu. Şener Eruygur'un bu konuşması salonda yankılanan "Kes lan!" nidasıyla sona erer. Bu sesin sahibi Erdoğan dır.

Editör: TE Bilişim